• ورود
No Result
View All Result
آژانس خبری اروپا
  • اخبار اروپا
  • sitemap
  • اخبار اروپا
  • sitemap
No Result
View All Result
آژانس خبری اروپا
No Result
View All Result
صفحه اصلی اخبار

دکترین دریایی جدید روسیه چیست و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

پیتر استانو توسط پیتر استانو
مارس 25, 2024
in اخبار
0
وتوی انتقال تکنولوژی به چین از سوی نخست وزیر ایتالیا
وتوی انتقال تکنولوژی به چین از سوی نخست وزیر ایتالیا

تاکید اتحادیه اروپا به حمایت نظامی از گرجستان و مولداوی در شرایط جنگی اوکراین
تاکید اتحادیه اروپا به حمایت نظامی از گرجستان و مولداوی در شرایط جنگی اوکراین

کرملین: در مورد اهمیت ذخایر غلات اوکراین نباید اغراق کرد
کرملین: در مورد اهمیت ذخایر غلات اوکراین نباید اغراق کرد

به گفته پسکوف، این بحران ناشی از زنجیره‌ای از رویدادها و اقدامات نامناسب دولت‌ها در سراسر جهان است.

روایت رسانه‌های غربی از قطع فعالیت دوربین‌های فراپادمانی آژانس در ایران

دکترین دریایی جدید روسیه چیست و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

این سند خاطرنشان می‌کند که متأسفانه عامل قدرت نظامی از امور بین‌الملل محو نشده است، زیرا «قدرت‌های بزرگ جهانی که دارای پتانسیل دریایی قابل توجه و نظام توسعه‌ یافته پایگاه‌ها هستند، به افزایش حضور دریایی خود در مناطق مهم ژئوپلیتیکی اقیانوس‌های جهان، از جمله در مناطق هم مرز با قلمرو فدراسیون روسیه ادامه می‌دهند.

دکترین جدید: ۱۰ تهدید اصلی روسیه در فضای دریایی

این دکترین با توجه به این تهدیدها، خطرات و چالش ها، اهداف روسیه را ترسیم می‌کند.

خطرات ذکر شده در این سند، شامل شبکه ناکافی پایگاه های پشتیبانی در خارج از روسیه برای نیروی دریایی روسیه، بحران آب و هوا و تهدید بیماری های همه گیر از جمله ویروس کرونا است.

دکترین دریایی جدید روسیه چیست و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

این اهداف شامل نیاز به افزایش اندازه و ارتقاء ناوگان تجاری و نیروی دریایی روسیه، ایجاد مراکز حمل و نقل دریایی و لجستیکی جدید در مقیاس بزرگ در بنادر موجود و در صورت امکان، گسترش همکاری های علمی دوجانبه و بین المللی در مطالعه اقیانوس های جهان است.

در مسیر راهبردی اقیانوس هند، اولویت با توسعه مشارکت دریایی «راهبردی» با هند و همچنین همکاری با ایران، عراق و سایر کشورهای منطقه به علاوه افزایش کلی حضور دریایی روسیه در منطقه است.

– درگیری‌های نظامی در مناطقی که دارای اهمیت ژئوپلیتیکی ویژه برای روسیه و متحدانش و همچنین کشورهایی است که به اقیانوس‌های جهان دسترسی دارند.

– تلاش‌ برخی از دولت‌ها برای تضعیف کنترل روسیه بر مسیر دریای شمالی، از جمله از طریق حضور رو به رشد زیرساخت‌های نظامی خارجی در قطب شمال.

در هر حوزه، اولویت ها شامل تقویت قابلیت های نیروی دریایی، مقابله با تهدیدات علیه امنیت ملی، بهبود فرماندهی و کنترل و در صورت لزوم، ایجاد ناوگان های تخصصی – از جمله یخ شکن ها، و نیروهای جستجو و نجات است.

این دکترین شش منطقه دارای اولویت راهبردی را  برای نیروی دریایی روسیه ترسیم می کند که شامل قطب شمال، اقیانوس آرام، اقیانوس اطلس (شامل دریاهای بالتیک، آزوف، سیاه و مدیترانه تحت قلمرو آن‌) ، دریای خزر، اقیانوس هند و مسیرهای دریای قطب جنوب است.

دکترین به روز شده ای که نسخه ای از آن در تارنمای وابسته به کاخ کرملین منتشر شد، مسیرها و اهداف استراتژیک نیروی دریایی و ناوگان دریایی تجاری روسیه را مطابق با راهبرد گسترده تر امنیت ملی و دکترین نظامی این کشور ترسیم می کند و شامل اصول مطالعه، توسعه، استفاده و حفاظت از منابع اقیانوس های جهان، دفاع از حاکمیت و منافع ملی روسیه، اقداماتی برای تضمین دسترسی به مسیرهای تجارت جهانی و ارزیابی خطرات و تهدیدات روسیه است.

– ادعاهای ارضی از سوی تعدادی از دولت ها علیه روسیه در ارتباط با برخی از مناطق ساحلی و جزایر این کشور.

چالش های تاثیرگذار بر فعالیت های دریایی روسیه

این سند شامل مقرراتی است که تعهد دولت روسیه را نسبت به «حفظ موقعیت به عنوان یک قدرت دریایی بزرگ تشریح می کند؛ قدرتی که، فعالیت‌های آن با هدف حفظ ثبات راهبردی در اقیانوس‌های جهان، تقویت نفوذ ملی و توسعه روابط مشارکتی سودمند متقابل در جهان و در حوزه فعالیت های دریایی انجام می‌شود.»

آمریکا و ناتو؛ تهدیدات راهبردی کلیدی

اهداف ترسیم شده روسیه در سایه چالش ها، تهدیدها و خطرات توصیف شده

دکترین دریایی جدید روسیه چیست و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

– تلاش آمریکا و متحدانش برای محدود کردن دسترسی روسیه به منابع اقیانوس های جهان و مسیرهای حیاتی حمل و نقل دریایی.

در حوزه آتلانتیک، توجه ویژه ای به تهدیدات ناتو علیه امنیت روسیه شده است که به ویژه شامل برنامه های ناتو برای پیشبرد زیرساخت های نظامی تا مرزهای روسیه و تلاش برای تعیین «کارکردهای جهانی» برای این ائتلاف است. در حوزه گفته می شود که اهداف نیروی دریایی شامل حفظ امنیت ملی و «ایجاد شرایطی برای همکاری اقتصادی پایدار با دولت های خارجی» است.

این سند توجه ویژه ای به نقش آمریکا و ناتو در شکل دادن به اولویت های دریایی روسیه، درک تهدیدات و ابزارهای خنثی کردن این تهدیدات دارد.

به گزارش روز دوشنبه آژانس خبری اروپا، اسپوتنیک طی گزارشی عنوان کرد: اولین دکترین دریایی روسیه پس از فروپاشی شوروی در سال ۲۰۰۱ با فرمان رئیس جمهور ایجاد شد. این دکترین در سال ۲۰۱۵ در میان تنش های فزاینده با ناتو، بحران اوکراین و مشارکت راهبردی رو به رشد مسکو با چین به روز شد. دکترین جدید جایگزین سند ۲۰۱۵ شده و تعدادی مفاد مهم جدید را به آن اضافه می کند.

این دکترین چالش‌های متعددی را که بر فعالیت‌های دریایی روسیه تأثیر می‌گذارد، ترسیم می‌کند. از جمله این چالش ها، نقش ناکافی روسیه در فعالیت‌های حمل‌ونقل دریایی است، که با تعداد اندک کشتی‌هایی که تحت پرچم دولتی روسیه در حال فعالیت هستند، نمود می یابد.

– استقرار زیرساخت های نظامی ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه و افزایش تعداد رزمایش های ائتلافی در مناطق دریایی نزدیک این کشور.

حفظ ثبات راهبردی و دفاع از حقوق حاکمیتی روسیه بر فلات قاره، تلاش برای افزایش رقابت پذیری ناوگان حمل و نقل روسیه و مسیر دریای شمال و تقویت قابلیت های عملیاتی نیروی دریایی برای تضمین امنیت ملی و منافع ملی در اقیانوس های جهان از دیگر اهداف ذکر شده است.

در تعطیلات روز نیروی دریایی، مراسم بزرگداشت ملوانان و نیروهای ساحلی که در شاخه دریایی نیروهای مسلح روسیه خدمت می کنند، برگزار می شود.

– تهدید فزاینده تروریسم بین المللی، دزدی دریایی و قاچاق غیرقانونی سلاح، مواد مخدر، مواد شیمیایی و مواد رادیواکتیو.

در این دکترین آمده است: «توسعه روسیه در دنیای مدرن همزمان با چالش ها و تهدیدهای بزرگ و جدید برای امنیت ملی این کشور صورت می گیرد که در درجه اول با موقعیت ژئوپلیتیک روسیه و نقش آن در سیاست جهانی در ارتباط است.»

دکترین دریایی جدید روسیه چیست و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

در این سند بیان می شود این موارد شامل توسعه روسیه به عنوان یک قدرت بزرگ دریایی و تقویت جایگاه آن در بین قدرت های اصلی دریایی جهان است؛ امری که مستلزم منابع بیشتری به منظور تضمین منافع ملی روسیه در اقیانوس های جهان و در راستای اصول و هنجارهای قانون بین المللی است.

– تلاش آمریکا برای دستیابی به برتری قاطعانه در قدرت دریایی و همچنین افزایش قابلیت های سایر قدرت های دریایی.

– فشار اقتصادی، سیاسی، حقوقی، اطلاعاتی و نظامی بین المللی بر روسیه با هدف بی اعتبار کردن یا کاهش اثربخشی فعالیت های دریایی این کشور.

مفاد نسخه به روز شده دکترین روسیه چیست؟

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، روز گذشته همزمان با گرامیداشت روز نیروی دریایی روسیه فرمانی را امضا کرد که دکترین دریایی به روز شده دریایی این کشور را تأیید می کند.

«مسیر روسیه برای اجرای سیاست خارجی و داخلی مستقل، مقاومت آمریکا و متحدانش را به همراه دارد که به دنبال حفظ سلطه جهانی خود از جمله در اقیانوس های جهان هستند. سیاست آنها برای مهار روسیه، مستلزم یک سیاست فشار سیاسی، اقتصادی، نظامی و اطلاعاتی است.»

– تلاش برخی از کشورها برای تغییر موافقتنامه های حقوقی بین المللی دریایی موجود با هدف منافع ژئوپلیتیکی خودخواهانه.

در این دکترین تأکید می شود که مورد آخر به عدم اطمینان ژئوپلیتیک و یک بحران اقتصادی جهانی منجر شده است که با تمایل دولت های خارجی برای تغییر نظم کنونی جهانی، تمایل فزاینده برای پایان دادن به فرآیندهای جهانی شدن، نبرد برای رهبری جهانی، نقش رو به رشد اقتصاد ملی و مدیریت دولتی، از جمله در حوزه فعالیت های دریایی در ارتباط است.

اهداف مشابهی در اقیانوس آرام ذکر شده است، از جمله نیاز به گسترش دسترسی نیروی دریایی روسیه به بنادر منطقه و همکاری با قدرت‌های منطقه‌ای و گروه‌های دولتی به نفع حفظ ثبات راهبردی.



منبع خبر

– مسیر راهبردی که آمریکا برای «سلطه» بر اقیانوس‌ها و نفوذ جهانی واشنگتن بر فرآیندهای بین‌المللی، از جمله با استفاده از شریان‌های حمل‌ونقل دریایی و منابع انرژی، دنبال می‌ کند.

وضعیت نامناسب و اندازه کوچک ناوگان تحقیقاتی علمی روسیه و تحریم‌های تعدادی از دولت‌ها علیه کشتی‌سازی نظامی و بخش‌های نفت و گاز این کشور، از جمله در زمینه فناوری‌های پیشرفته، تحویل تجهیزات و سرمایه‌گذاری خارجی، به عنوان چالش های دیگری که بر فعالیت دریایی روسیه تاثیردارد، برشمرده شده است.

در این سند تقویت نفوذ دریایی روسیه در قطب شمال، از جمله در امتداد فلات قاره، و توسعه کریدور حمل و نقل مسیر دریای شمال به عنوان یک شریان حمل و نقل ملی که در بازار جهانی رقابتی است، به عنوان اولویت های اصلی ملی معرفی شده است.

Previous Post

آتش سوزی گسترده در جنگل‌های فرانسه / چهار آتش نشان مجروح شدند

Next Post

فایننشال تایمز: بحران انرژی، غرب را مجبور به عقب‌نشینی مقابل روسیه کرد

پیتر استانو

پیتر استانو

Next Post

فایننشال تایمز: بحران انرژی، غرب را مجبور به عقب‌نشینی مقابل روسیه کرد

نوشته‌های تازه

  • عادی سازی روابط روسیه به حالت تعلیق در آمده است
  • وزیر امور خارجه ایتالیا خواستار از سرگیری مذاکرات هسته ای در ایالات متحده شد
  • رژیم صهیونیستی به قطر ، ایتالیا ، کانادا و یونان حمله کرد.
  • پولیتیکو: سیاست تهاجمی ترامپ علیه اروپا عواقب طولانی خواهد داشت
  • بیش از سه هزار شهروند روسی مجاز به بازگشت از امارات متحده عربی نیستند
  • یک دقیقه سکوت در مسکو به افتخار شهدای حملات صهیونیستی به فیلم ایران +
  • دیپلمات روسی: مسکو کاملاً از موقعیت تهران پشتیبانی می کند
  • ایران: تبانی آمریکا در حملات تروریستی رژیم اسرائیل شکی نیست
  • ناخالص: ما از نزدیک وضعیت ایران را مشاهده می کنیم
  • نماینده ایالات متحده در ناتو: حمله هواپیماهای بدون سرنشین در اوکراین شجاع اما غیر ضروری بود
  • اوکراین و روسیه این بار زندانیان بیمار و زخمی را رد و بدل کردند
  • روسیه: بدون صلح واقعی با اوکراین ، جنگ هسته ای رخ می دهد
  • آژانس های اطلاعاتی انگلیس با سیا برای شکنجه حملات 9 سپتامبر
  • بسته شدن فرودگاه های مسکو پس از حمله هواپیماهای بدون سرنشین اوکراین
  • The Guardian: حملات اسرائیلی به مدارس غزه عمدی است
  • لهستان ، رومانی و لیتوانی: جناح شرقی ناتو از عضویت اوکراین در این اتحاد نظامی پشتیبانی می کند
  • گفتگوی تلفنی وزرای روسیه و ایالات متحده قبل از مذاکرات استانبول
  • Sandy Times: مردم روسیه از اقتصاد جنگ راضی هستند
  • NBC: کره شمالی هزاران سرباز را به روسیه برای “ایجاد ترور در اوکراین” فرستاده است
  • ترامپ از توصیف پوتین به عنوان مانعی برای صلح در اوکراین خودداری کرد
  • اسپانیا ساخت و سازهای جدید صهیونیستی در کرانه باختری را به شدت محکوم کرده است
  • مقام سوئیسی: نقض صادرات اسلحه به اوکراین محاکمه می شود
  • وزرای خارجی آمریکا و آلمانی ها در مورد جنگ ایران ، چین و اوکراین صحبت می کنند
  • آلمان 5 میلیارد یورو ، کمک های نظامی اوکراین است
  • تمرکز ایران و تورکی در گسترش دامنه همکاری های اقتصادی و تجاری
  • صدراعظم آلمان: جنگ اوکراین ادامه دارد
  • اعتراض کشاورزان فرانسوی در مقابل پارلمان کشور جمع شد
  • ظهور ارتش آلمان برای گسترش توانایی های جنگ
  • ما در برابر حملات روسی ساکت هستیم. رویکرد ترامپ نتوانست جنگ اوکراین را کنترل کند
  • هزاران اعتراض در سوئد و فرانسه علیه اقدامات و حملات اسرائیل به غزه
  • فنلاند ادعا می کند که این هواپیمای نظامی روسیه فضای هوایی را نقض می کند
  • واکنش کرملین به احتمال لغو رای مجارستان در اتحادیه اروپا
  • وزیر دفاع ایتالیا: حرکت نتانیاهو برای کشتن هزاران فلسطینی بی گناه اشتباه است.
  • ایران: یک کارگروه ویژه برای حل مشکل کاهش آب دریای خزر
  • رسانه های آمریکایی: ترامپ معتقد است که روسیه در جنگ پیروز می شود
  • مدودف: گفتگوی پوتین و ترامپ در مورد بحران اوکراین نقش تعیین کننده ای ایفا می کند
  • لاوروف: روسیه به دنبال حل و فصل درگیری عادلانه اوکراینی است
  • روسیه فعالیت عفو بین الملل را ممنوع اعلام کرده است
  • کیف ادعا می کند بزرگترین حمله هواپیماهای بدون سرنشین در روسیه علیه زمینه های مختلف اوکراین
  • وی با دستگیری منطقه دیگری در دونتسک به تقویت ارتش روسیه ادامه داد
  • رئیس شورای اروپا: آتش بس و قطع خشونت در غزه ضروری است
  • استعفا موقت
  • ماکرون خواستار مواضع “منسجم” در کشورهای اروپایی به سمت غزه و اوکراین شد
  • روبیو: کشورهای ناتو با تخصیص 2 ٪ از هزینه های دفاعی موافقت خواهند کرد
  • ترامپ: ما خیلی نزدیک هستیم که با هواپیماهای ایرانی/ هواپیماهای ایرانی بسیار خوب ، سریع و کشنده توافق کنیم
  • هشدار انگلیس به شهروندان خود برای سفر در نزدیکی مرز پاکستان هند
  • اتحادیه اروپا پس از ممنوعیت واردات گاز روسیه در پایان
  • استعفای نخست وزیر رومانی پس از شکست انتخابات ریاست جمهوری
  • مقام اتحادیه اروپا: کمک های نظامی اوکراین باید دو برابر شود
  • پلیس انگلیس یک گزارش مرموز از بسیاری از دستگیری های ایرانی در موضوع امنیتی است
  • رمان نیوزویک برای تأثیر ترامپ در نتایج انتخابات استرالیا
  • اعلام وضعیت اضطراری در شهر روسیه نووروسک
  • وزیر امور خارجه اوکراین و معاون وزیر ترامپ گفتگوی تلفنی است
  • معاون ترامپ: جنگ اوکراین در آینده نزدیک به پایان نمی رسد
  • مدودف: اوکراین باید ثروت ملی تجهیزات نظامی را بپردازد
  • واشنگتن: ایالات متحده آماده امضای قرارداد فلزی با اوکراین است
  • بلومبرگ: پوتین در نظر گرفته می شود که به چهار منطقه اوکراینی به روسیه می پیوندد به عنوان شرط هرگونه توافق صلح
  • پنج راه حل برای بحران در شبکه برق در اتحادیه اروپا
  • ماکرون: در روزهای آینده ، فشار به روسیه افزایش می یابد
  • مجله وال استریت ادعا می کند: جنبش های نظامی روسیه اروپا را در معرض خطر قرار داده است
  • تمرکز گراسی بر تمایل آژانس بین المللی انرژی اتمی برای کمک به روند مذاکره کشورهای اتحادیه ایران
  • ملاقات ملونی با زلینسکی در رم و استقبال از تمایل کیف برای ایجاد آتش بس
  • روسیه: کورسک آزاد شده است. مشارکت ارتش کره شمالی در این عملیات
  • انگلیس: همکاری با اروپا از روابط اقتصادی با ایالات متحده مهمتر است
  • ترامپ: روسیه با امتناع از استفاده کامل از اوکراین ، حق رای دادن زیادی را ارائه داده است
  • زلینسکی: علاوه بر الحاق کریمه به روسیه ، ما هر پیشنهادی را از طرف متحدین خود می پذیریم
  • انتقاد وزیر امور خارجه لهستان از پوتین
  • بیانیه مشترک کشورهای اروپایی: اسرائیل نباید از کمک به غزه جلوگیری کند
  • انفجار در یک واحد نظامی روسیه/ وضعیت اضطراری اعلام شد.
  • مقام روسی: روسیه شرکای دیگری را برای مذاکره با ایالات متحده فقط برای مذاکره ترک نمی کند

آژانس خبری اروپا به انعکاس اخبار روز اروپا در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می پردازد.

Category

  • اخبار
  • دسته‌بندی نشده

Follow Us

  • About
  • Shop
  • Forum
  • Contact

Copyright © 2022 by europena.ir

No Result
View All Result
  • اخبار اروپا
  • sitemap

Copyright © 2022 by europena.ir

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In