«کن چئونگ»، استراتژیست ارشد ارز خارجی آسیایی در بانک «میزوهو» در اینباره گفت: «ترمیم اعتماد تجاری به زمان نیاز دارد و اگر دادههای اقتصادی چین دوباره ناامیدکننده شود، ممکن است فروش داراییهای چین از سر گرفته شود.
براساس داده های ماه می، در طول سال گذشته، شاخص قیمت مسکن به میزان ۵.۵ درصد افزایش یافت که بیشترین افزایش از فوریه ۱۹۹۱ است.
با این حال، تحلیلگران معتقدند برای ترمیم اعتماد سرمایه گذاران در چین باید اقدامات بیشتری انجام شود و برخی از خطرات بزرگ از بین نرفته اند.
آمریکایی ها در اوایل سال ۲۰۲۲ نیم تریلیون دلار ثروت از دست دادند
نشانههای دیگری از کاهش تلاش های پکن برای کنترل شرکتهای فناوری وجود دارد. بلومبرگ به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که رگلاتورهای چینی بحث های اولیه را در مورد ازسرگیری احتمالی عرضه عمومی شرکت خدمات مالی چینی «گروه انت» را آغاز کرده اند.
گاهی اوقات، نوسانات در قیمت سهام می تواند انتزاعی به نظر برسد اما آشفتگی بازار امسال پیامدهای واقعی داشته است و میلیاردها دلار از ثروت آمریکایی ها را از بین برده است.
چین همچنین پس از رکود در ماه آوریل، داده های تجاری بالایی را برای ماه می منتشر کرد. صادرات این کشور در ماه می نسبت به سال گذشته نزدیک به ۱۷ درصد افزایش یافت، در حالی که در آوریل تنها ۳.۹ درصد رشد داشت. واردات برای اولین بار در سه ماه گذشته افزایش یافت.
شاخص داو جونز و «اس اند پی ۵۰۰»، هر کدام در سه ماه اول سال، حدود پنج درصد سقوط کردند، در حالی که شاخص «نزدک» نزدیک به ۹ درصد سقوط کرد. این بدترین عملکرد سه ماهه برای بازارها از سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ بود که کرونا اقتصاد ایالات متحده را متحول کرد.
چین با داشتن دستاوردهای بزرگ در حوزه فناوری و افزایش مبادلات تجاری، این هفته شاهد خبرهای خوبی در حوزه اقتصاد بود.
اوایل این هفته، وال استریت ژورنال در گزارشی اعلام کرد که بررسی امنیت سایبری شرکت حمل و نقل اینترنتی «دیدی» توسط مقامات چینی در حال پایان است. این اقدام به این غول حمل و نقل چین اجازه می دهد تا یک سال پس از آنکه به خاطر نقض حریم خصوصی داده ها، از این بازار حذف شده بود به بازار برگردد که این موضوع به جهش سهام فناوری های چینی خواهد انجامید.
«سیتی بانک» اوایل این هفته در یادداشتی به مشتریان اعلام کرد: داده های تورمی آینده برای تعیین میزان افزایش نرخ بهره بعد از ماه جولای بسیار مهم خواهند بود.
کارشناسان سیتی بانک اعلام کردند: به طور کلی، در شرایطی که نشانه هایی از کاهش تقاضا در بازار مسکن وجود دارد اما قیمت خانه همچنان رو به افزایش است و انتظار می رود این روند حداقل تا سال آینده ادامه یابد.
شبعه فدرال رزو در سان فرانسیسکو آمریکا در ماه فوریه نوشت که اجاره ها و قیمت خانه ها می توانند از شاخص قیمت مصرف کننده بالاتر بروند که این موضوع می تواند به پیچیده تر شدن وضعیت انتظارات تورمی در ۲۴ ماه آینده منجر شود.
در بخشی از این گزارش اشاره شده است که افزایش بی سابقه تورم در آمریکا ، این سیگنال را به سرمایه گذاران می دهد که بانک مرکزی آمریکا در تلاش برای کنترل تورم، ممکن است به بالا بردن تحمیلی نرخ بهره تا پایان امسال ادامه دهد.
همزمان که چین گام هایی برای بازگشایی مجدد کسب و کارها برمی دارد و مقامات مجموعه اقداماتی را برای افزایش فعالیت ها تدارک می بینند علائم حاکی از احیای کسب و کارهاست.
خریداران مسکن هم شاهد رکورد زدن قیمت ها در این بازار هستند و قیمت رهن هم رو به افزایش است.
این تحولات مثبت بعد از آن اتفاق افتاد که دومین اقتصاد بزرگ جهان تحت تأثیر قرنطینه های گسترده دوران کرونا، بسته ماندن گسترده شرکت های فناوری و رکود املاک و مستغلات بود.
این واقعیت را در نظر بگیرد که اجاره ها در منطقه منهتن نیویورک در ماه می برای چهارمین ماه متوالی رکورد زد. اجاره بهای متوسط یک آپارتمان به بالاتر از چهار هزار دلار در ماره رسید که ۲۵ درصد افزایش را نسبت به سال گذشته، پیش از فصل اوج گرفتن قیمت ها در تابستان نشان می دهد.
وخامت اقتصادی آمریکا با توجه به افزایش تورم، کاهش پی درپی شاخص سهام در بازارهای بورس نیویورک و نگرانی از مداخله بانک مرکزی در افزایش نرخ بهره در آمریکا، همگی موجی از نگرانی برای سرمایه گذاری و سرمایه گذاران در آمریکا را موجب شده است.
به گزارش آژانس خبری اروپا، سی ان ان در گزارشی با عنوان «به این عدد در گزارش امروز تورم آمریکا توجه کنید» نوشت: آخرین داده ها درباره قیمت های مصرف کننده در آمریکا نشان داد که در ماه می، تورم سالانه به صورت غیرمنتظره ای به بالاترین رقم خود در چهل سال گذشته رسید و نگرانی ها درباره تامین مالی خانوارها را افزایش داد.
کاهش سهام تا حدی با افزایش ۱.۷ تریلیون دلاری در ارزش املاک و تداوم نرخ بالای پس انداز شخصی جبران شد. نسبت ارزش خالص خانوارها به درآمد قابل تصرف نزدیک به بالاترین رکورد آن باقی ماند و همچنان بسیار بالاتر از سطح پیش از شیوع کرونا در سال ۲۰۱۹ است.
نویسنده این گزارش در سی ان ان نوشت: یکی از فاکتورهایی که من با دقت بررسی کرده ام هزینه مسکن است. هزینه مسکن یک سوم ارزش سبد خدمات و کالاهای اداره آمار کار آمریکا برای فهمیدن قیمت مصرف کننده است که این موضوع، به مسکن وزن قابل توجهی در تصویر کلی تورم می دهد.
تارنمای شبکه خبری سی ان ان روز شنبه در گزارش دیگری از اوضاع جاری اقتصادی در آمریکا نوشت: هم اکنون شرایط سهام در بازار بورس نیویورک با توجه به تورم موجود در وضعیت «قرمز» قرار داشته و میانگین شاخص بورس اقتصادی داوجونز (The Dow) نیویورک طی چهار دهه گذشته با کاهش بی سابقه ۸۸۰ واحد، در روز ۲۰ خرداد ماه ۱۴۰۱ به کارخود پایان داد.
این موضوع قابل توجه است اما اقتصاددانان «سیتی بانک» هشدار می دهند که داده ها ممکن است واقعیت های بازار اجاره بها را با تاخیر بیان کنند و بنابراین هزینه مسکن ممکن است در ماه های آینده بیش از حدانتظار بالا رود.
بر اساس دادههای فدرال رزرو که پنجشنبه منتشر شد، دارایی خالص خانوارها و سازمانهای غیرانتفاعی نیم تریلیون دلار کاهش یافت و به حدود ۱۴۹ تریلیون دلار در سه ماهه اول رسید.
موسسه بانکداری «گلدمن ساکس» این هفته اعلام کرد: آنچه در بازه زمانی کوتاه مدت اتفاق می افتد کماکان مبهم است. افزایش قیمت مواد خوراکی و سوخت منجر به افزایش تورم در دیگر بخش های اقتصادی می شود. قیمت یک گالن بنزین در آمریکا فقط یک سنت مانده تا ۵ دلار شود و قیمت نفت ممکن است این تابستان بیشتر هم بشود.
سئوال بزرگ برای سیاستگذاران و وال استریت این است که آیا تورم به اوج خود رسیده است؟
اوایل سال ۲۰۲۲، مسکن یکی از عوامل افزایش تورم در کنار غذا و انرژی بود.
آینده برای اقتصاد چین روشن تر به نظر می رسد
نسبت به میانه سال ۲۰۲۰ که این مجموعه ها به دلیل افزایش سرسام آور قیمت خانه ها و سهام ثروت زیادی به دست آوردند این کاهش قابل توجه است.
اگرچه مخارج همچنان بالاست و اکثر اقتصاددانان انتظار رکود اقتصادی در سال جاری را ندارند، با کاهش ارزش سبد سهام معاملاتی و حساب های بازنشستگی، میزان فروش بازار وضعیت کلی را بد کرده است. بر اساس گزارش گالوپ، حدود ۵۸ درصد از آمریکایی ها در بازار سهام حضور دارند.
این موضوع موجب فشار روی آندسته از رهبران سیاسی شد که مدعی بودند هر کاری بتوانند برای حل مشکلات انجام می دهند.
مارک زندی، اقتصاددان ارشد موسسه تحلیلی «مودی» طی یادداشتی در سی ان ان نوشت: مطمئن هستم که سال آینده این موقع، تورم به صورت محسوسی کمتر از مقدار کنونی خواهد بود و مدت کوتاهی بعد از آن به نقطه ای خواهد رسید که ما با آن احساس راحتی خواهیم کرد.
این دادهها یادآور این است که چرا بسیاری از آمریکاییها در مورد سلامت اقتصاد احساس بدی دارند.
وی به از بین رفتن تاثیرات کرونا بر اقتصاد اشاره کرد و گفت: بعد از اعلام تحریم نفتی روسیه توسط اروپا، بدترین شرایط اقتصادی از زمان شروع جنگ اوکراین اتفاق افتاد.
هزینه مصرف کننده و خروجی کارخانه در چین به شدت در ماه آوریل کم شد و بیکاری به بالاترین میزان از زمان پیدایش کرونا در سال ۲۰۲۰ رسید.