سه عضو این شورا با اجماع تصمیم گیری میکنند و یک عضو (چرخشی) به عنوان رئیس، هر هشت ماه یکبار در این سمت قرار میگیرد.
بنا به گزارش یورونیوز، نهاد ریاست جمهوری در بوسنی قدرت کمی دارد؛ اما میتواند در سیاست کلی کشور به ویژه در روابط خارجی تاثیرگذار باشد.
سیویانوویچ در سخنرانی افتتاحیه خود گفت که او “با نیت خیر و با امید به اینکه این گروه به نفع همه شهروندان” بدون توجه به قومیت آنها کار کنند، این پست را به عهده میگیرد.
ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین بخشی از مدیریت پیچیدهای است که بنا بر پیمان صلح دیتون ایجاد شد. این پیمان پس از جنگ ۱۹۹۲-۱۹۹۵ بوسنی بسته شد.
به گزارش آژانس خبری اروپا، یورونیوز چهارشنبه شب نوشت، این سه مقام که به عنوان نمایندگان سه گروه قومی اصلی بوسنی – بوسنیاییها، صربها و کرواتها – انتخاب شدند، در ساختمان ریاست جمهوری سارایوو در حضور دهها سفیر و سیاستمداران سوگند یاد کردند. همچنین برای اولین بار یک زن به عنوان مقام عالی کشور بوسنی منصوب شد.
این سه تن در انتخابات عمومی دهم مهر ماه گذشته برای یک دوره چهار ساله برگزیده شدند.
بوسنی یکی از اعضای بالقوه ناتو و اتحادیه اروپا است که مراحل عضویتش به دلیل اختلافات داخلی و محاصره سیاسی متوقف شده است.
کومشیچ که اکنون دومین دوره متوالی ریاست جمهوری خود را سپری میکند، گفت که عضویت در ناتو “اولویت اول” او خواهد بود.
بچیروویچ نیز – یکی دیگر از تازه واردان در این نقش به همراه سیویانوویچ – متعهد شد که بر مبارزه با فقر و فرار مغزها در کشور تمرکز خواهد کرد. هر دو موضوع چندین دهه است که بوسنی را گرفتار کرده است.
دنیس بچیروویچ بوسنیایی، ژلیکو کومشیچ کروات از احزاب سیاسی چند قومیتی چپ میانه SDP و DF و ژلیکا سیویانوویچ از حزب قوم گرای صرب SNSD اعضای جدید شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین را تشکیل میدهند.