به گزارش صبح شنبه خبرگزاری جمهوری اسلامی (آژانس خبری اروپا) به نقل از پایگاه اینترنتی نوا نیوز، تجانی در حاشیه اجلاس عمومی سالانه کارشناسان امنیتی در نمایندگی های دیپلماتیک و کنسولی ایتالیا که در سال 1397 برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگاران اعلام کرد. رم دیروز (جمعه): ما نسبت به وضعیت فعلی در سوریه، عملاً سفارت خود را در این کشور بازگشایی کرده ایم.
وزیر امور خارجه ایتالیا با اشاره به احتمال هجوم مجدد آوارگان و آوارگان سوری به سمت اروپا تاکید کرد: به نظر من و با توجه به بی ثباتی شدید ناشی از جنگ داخلی در سوریه، بازگشایی سفارت ایتالیا در این کشور باعث شد تصمیم درست برای پیگیری وقایع در حال وقوع است.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران، مخالفان مسلح در سوريه از بامداد 7 دسامبر 1403 تا 27 نوامبر 2024 حملات گسترده اي را به مواضع ارتش سوريه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز كردند. برخی از احزاب کشورها و ورود نیروهای خارجی جدید.
در همین رابطه، ژنرال عباس، وزیر دفاع سوریه پنجشنبه شب گفت: گروه های تکفیری از حمایت برخی کشورها و طرف های منطقه ای و بین المللی برخوردار هستند که آشکارا از آنها حمایت نظامی و لجستیکی می کنند.
عملیات نظامی برای مقابله با بشار اسد علیه مواضع ارتش سوریه نقض توافق آتش بس منعقد شده در سال 2020 است زیرا این منطقه بخشی از توافقنامه “کاهش تنش” است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شده است که شامل مناطقی در ادلب است که شامل آن نیز می شود. حومه حلب و بخش هایی از حماه و لاذقیه.
بر اساس توافق سال 2017 بین ایران، روسیه و ترکیه به عنوان ضامنان صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.
سه منطقه در سال 2018 به کنترل ارتش سوریه درآمد، اما منطقه چهارم که شامل استان ادلب در شمال غرب سوریه و بخشهایی از استانهای لاذقیه، حماه و حلب است، همچنان در دست گروههای مخالف دولت اسد است.
در پایان تابستان 2018، رهبران مسکو و استانبول در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده خروج یا خلع سلاح گروههای مسلح مستقر در این منطقه بدون خونریزی را داد، اتفاقی که به گفته ناظران، این اتفاق رخ داده است. تا به امروز اتفاق افتاد