به گزارش خبرگزاری آژانس خبری اروپا، خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که تظاهرکنندگان خواستار پاسخ بودند آرارات مرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان در بیانیه ای اعلام کرد الهام الیف و رجب طیب اردوغان آنها رؤسای جمهور آذربایجان و ترکیه هستند.
بر اساس این گزارش، تظاهرکنندگان قصد دارند برای جلوگیری از خروج کارکنان از ساختمان ها، تمامی ورودی های وزارت امور خارجه ارمنستان را مسدود کنند.
رجب طیب اردوغان روز پنجشنبه در بیانیهای گفت: ارمنستان باید از نفوذ مضر کشورهای ثالث و «دیاسپورا» آن (ارمنیهای خارج از ارمنستان) آزاد شود و این موضوع ایروان را به صلح نزدیکتر میکند.
الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان نیز از ایروان خواست به خاطر حوادثی که در خوجالی در جنگ اول قره باغ رخ داد، عذرخواهی کند.
ارمنستان اخیراً از واگذاری چندین روستای خالی از سکنه به دولت باکو خبر داده و آن را تحولی مهم در مسیر دستیابی به توافق صلح بین دو همسایه توصیف کرده است.
اسقف باگرات گالستانیان (باگرات گالستانیان) چندی پیش هزاران نفر از هواداران او خواستار استعفای او شدند نیکول پاشینیان او نخست وزیر این کشور شد و برای سرنگونی دولت خود دست به نافرمانی مدنی زد.
احزاب اپوزیسیون در پارلمان نیز اعلام کردند که روند حذف پاشینیان را آغاز خواهند کرد، اگرچه بعید است که حزب اکثریت میثاق مدنی از حمایت از پاشینیان دست بردارد.
نخست وزیر ارمنستان اخیرا با اشاره به درخواست برخی از هموطنان خود برای توقف روند تعیین مرز با آذربایجان گفت: اگر این روند را متوقف کنیم، جنگ آغاز می شود. این نیروها با حمایت برخی از قدرت های خارجی به دنبال توقف روند تعیین مرزها و به کارگیری تمام تلاش ها برای اشغال بخش های جدیدی از اراضی ارمنستان هستند. آنها از این نفوذ برای جستجوی تغییرات سیاسی در ارمنستان استفاده خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، درگیری بر سر قره باغ سابقه تاریخی و طولانی دارد، اما درگیری های معاصر در قره باغ از اوایل سال 1990 و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، بین دو جمهوری تازه استقلال یافته آذربایجان و آغاز شد. ارمنستان، و در سال 1994، پس از کشتار 30000 نفر، مردم از هر دو طرف توقف کردند.
بحران قره باغ که در فوریه 1988 به یک جنگ ویرانگر تبدیل شد و تا مارس 1994 ادامه یافت، در منطقه ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که اکثریت جمعیت آن را ارامنه تشکیل می دهند، جنگ گسترده ای با حمایت ارمنستان و مخالفان جمهوری آذربایجان در گرفت و حدود 6 سال به طول انجامید و در طی آن حدود 35 هزار نفر کشته شدند. بیش از 800000 نفر آواره شدند.
پس از جنگ دوم قره باغ در سال 2020 که با توافقنامه آتش بس با میانجیگری روسیه به پایان رسید، بین سه تا شش هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای تثبیت آتش بس بین دو طرف آغاز شد، اما در 33 ماه گذشته، آتشبس بین دو طرف آذربایجان و ارمنستان چندین بار نقض شد.
جمهوری آذربایجان طی درگیری نظامی 44 روزه سال گذشته توانست اراضی خود را در قره باغ کوهستانی که نزدیک به 30 سال تحت اشغال بود، آزاد کند.
این درگیری های نظامی با امضای بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست وزیر ارمنستان در 20 نوامبر 1401 خاتمه یافت و دولت باکو در پی این پیروزی، عملیات بازسازی گسترده را آغاز کرد. . برنامه در مناطق آزاد شده