پروژه دو حزب محافظهکار و راستگرای اتریش
بر اساس این رتبهبندی انطباقی، به کارپذیران مهاجری که مثلا فرزندانشان در بریتانیا یا ایرلند زندگی میکردند، کمکهزینه فرزند بیشتری تعلق میگرفت. اما برای فرزندان کارپذیری که در رومانی زندگی میکردند، پرداخت این کمکهزینه به بیش از نصف کاهش مییافت.
تفاوت در قدرت خرید معیار نیست
قضات دیوان عالی اروپا میگویند، از آنجا که در مورد دادن این مزایا، تفاوت در قدرت خرید درون این کشورها (در این مورد اتریش) محاسبه نمیشود، بنابراین محاسبه تفاوت در قدرت خرید میان کشورهای اتحادیه اروپا قابل توجیه نیست.
به گزارش آژانس خبری اروپا، بر اساس تصمیم دیوان عالی اروپا، جدولبندی محاسبه هزینه زندگی بر اساس کشور مبدأ کارگران و کارپذیران فصلی یا مهاجر در قلمرو اتحادیه اروپا غیرقانونی است.بنابراین از نظر قضات دیوان عالی اروپا، چنین مقرراتی در اتریش به معنای تبعیض غیرمستقیم به دلیل نوع تابعیت این کارگران و کارپذیران فصلی یا مهاجر است.
بر اساس این حکم دیوان عالی اروپا، جدولبندی حتا در مورد اعطای امتیازات ویژه نیز غیرقانونی است و دیوان عالی آنها را به عنوان مزایای خانواده ارزیابی نمیکند؛ مزایایی مانند تسهیلات و مزایای مالیاتی برای عضوی از والدین که به تنهایی فرزند خود را بزرگ میکند و یا تنها شاغل خانواده است. اینها البته بیشتر در مورد کارپذیران فصلی و مهاجری صدق میکند که فرزندان آنها اغلب در یک کشور دیگر اتحادیه اروپا زندگی میکنند.
در صورتی که اتریش رویکرد خود را در این رابطه تغییر ندهد، کمیسیون اتحادیه اروپا میتواند بار دیگر به دیوان عالی شکایت برده و درخواست جریمه نقدی کند.
دویچ وله می گوید، بر اساس قوانین اتحادیه اروپا، به کارگران و کارپذیران فصلی و مهاجر از دیگر کشورهای اتحادیه اروپا که فرزندان آنها به هنگام کار نزد یکی دیگر از والدین در کشور مبدأ ماندهاند نیز کمکهزینه فرزند و دیگر مزایای خانواده و یا تسهیلات مالیاتی تعلق میگیرد.
بیشترین شمار کارپذیران فصلی و مهاجر اتریش از آن دسته از کشورهای اتحادیه اروپا میآیند که سطح هزینه زندگی پایینتری در مقایسه با اتریش دارند. بنابراین “سازوکار انطباق” یک تبعیض غیرمستقیم علیه این کارپذیران به دلیل تابعیت آنها است.
در این رابطه در اتریش از سال ۲۰۱۹ یک “سازوکار انطباق” عمل میکند. این مقررات میگوید، در صورتی که سطح هزینه زندگی در کشور مبدأ کارپذیر کمتر از اتریش باشد، از سطح مزایا کاسته خواهد شد. برعکس نیز، در صورتی که هزینه زندگی کشور مبدأ گرانتر از اتریش باشد، بر میزان مزایا افزوده میشود.
از نظر کمیسیون اتحادیه اروپا، این مقررات اتریش رویکردی نابرابر و غیرمجاز در قبال کارگران و کارپذیران فصلی و مهاجر است، و به همین دلیل کمیسیون علیه اتریش به اتهام نقض قرارداد به دیوان عالی اروپا شکایت برده است.
حال دیوان عالی اروپا شکایت کمیسیون اتحادیه اروپا را وارد دانسته و میگوید، اتریش با وضع این قاعده، مقررات هماهنگی نظام تأمین و امنیت اجتماعی اتحادیه اروپا را نقض کرده است. مزایای خانواده برای کارپذیران مهاجر باید “دقیقا” در همان سطحی باشد که شهروندان کشور مقصد (اتریش) دریافت میکنند.
در اتریش مقررات ۲۰۱۹ کمکهزینه فرزند، یک پروژه پرستیژی دو حزب ائتلاف دولتی محافظهکاران و راستگرایان تلقی میشد.