وزیر امور خارجه فنلاند افزود: مساله کردهای ساکن فنلاند و سوئد هستند، اما وقتی موضوع به جنایتکاران مربوط میشود، جرم ارتکاب به تروریسم باید در فنلاند نیز ثابت شود.
به گزارش آژانس خبری اروپا، به دنبال واکنش جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، آنکارا که مخالفت خود را با پیوستن فنلاند و سوئد به این پیمان همزمان با برگزاری نشست سالانه آن در مادرید کنار گذاشت، از این دو کشور خواست تا ۳۳ مظنون تروریستی مورد درخواست آنکارا را تحویل دهند.
به گفته وزیر امور خارجه فنلاند، یادداشت تفاهم میان ترکیه، سوئد و فنلاند به تغییرات در قوانین یا هر خواسته دیگری در این زمینه اشاره نمیکند و فنلاند نیز چنین تعهداتی نداده است.
هاویستو ادامه داد که هلسینکی ممکن است با خواستههای ترکیه برای تحویل افرادی که از نظر آنکارا تروریست هستند موافقت کند اما تنها در صورتی این کار را خواهد کرد که شواهدی برای اثبات این ادعاها وجود داشته باشد.
عضویت دو کشور فنلاند و سوئد در اتحاد ناتو منوط به تائید یکپارچه کشورهای عضو ناتو است.
فنلاند و سوئد در ۱۸ مه (۲۱ اردیبهشت) درخواست عضویت خود در ناتو را برای استولتنبرگ دبیرکل سازمان آتلانتیک شمالی ارسال کردند.
تمامی ۳۰ کشور عضو ناتو باید برنامههای توسعه این سازمان و عضویت کشورهای جدید را تائید کنند.
سوئد و فنلاند میگویند که تروریسم را محکوم کرده و از همکاری احتمالی با آنکارا در این رابطه استقبال میکنند.
ترکیه به این دلیل ابتدا با عضویت این دو کشور در ناتو مخالفت میکرد که آنها با افراد مرتبط با گروه شبه نظامی کارگران کردستان (پ. ک. ک) که آنکارا آنها را تروریست میداند، در ارتباط هستند؛ این دو کشور سال ۲۰۱۹ صادرات تسلیحات به ترکیه را به همین دلیل متوقف کردند.
به گزارش بامداد شنبه آژانس خبری اروپا از رویترز، پکا هاویستو در یک کنفرانس مطبوعاتی که در هلسینکی و پس از گفت وگو با همتای لهستانی خود برگزار شد، گفت: اگر شرط ترکیه برای عضویت فنلاند در ناتو تغییر در قوانین ما باشد، فنلاند چنین امتیازاتی نخواهد داد.