شرکت اپراتور این خط لوله اعلام کرده است که نشتی در خط لوله نورد استریم ۱ از شب گذشته شروع شده است.
“خرابکاری دیروز حمله به سوئد نیست”
مسکو: فرضیه خرابکاری منتفی نیست
پیشتر سخنگوی کاخ کرملین ضمن هشدار نسبت به تبعات نشت گاز از خط لوله نورد استریم برای امنیت انرژی اروپا، احتمال هر گونه فرضیه از جمله عملیات خرابکارانه را در موضوع نشت گاز از این خط لوله منتفی ندانست.
ینس استولتنبرگ دبیرکل نروژی ناتو نیز دیشب گفت که این سازمان نظامی با «نگرانی شدید» گزارشهای مربوط به نشت خطوط لوله انتقال گاز نورد استریم را دنبال میکند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است این نشت گاز حاصل یک اقدام خرابکارانه باشد، گفت: کاملا روشن است که نوعی تخریب در خط لوله ایجاد شده است؛ اما دلیل آن چیست؟ قبل از حصول نتایج بررسی ها، نمی توان هیچ فرضیه ای را منتفی دانست.
آن لیند وزیر امور خارجه سوئد امروز به تلویزیون سوئدی “اس وی تی” گفت که خرابکاری در خط لوله نورد استریم حمله به سوئد قلمداد نمی شود.
خاطرنشان می شود وزارت انرژی دانمارک روز سه شنبه(دیروز) از نشت گاز از خط لوله انتقال گاز روسیه به اروپا معروف به خط لوله “نورد استریم ۱” در دو نقطه در اعمال دریایی بالتیک خبر داد.
نخست وزیران این دو کشور اسکاندیناوی دیشب همچنین اعلام کردند که انفجار این خطوط تهدید نظامی مستقیم یا حمله به سوئد و دانمارک به شمار نمی رود.
دیروز نشریه آلمانی اشپیگل فاش کرد که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) هفته ها پیش به آلمان هشدار داده بود که احتمال حمله به خطوط گاز در دریای بالتیک وجود دارد.
سوئد و دانمارک دیروز خبر دادند که نشت گسترده گاز از نورد استریم ۱ و ۲ ناشی از خرابکاری بوده و خارج از آبهای سرزمینی این دو کشور رخ داده است.
دیمیتری پسکوف دیروز (۵ مهر) گفت که بررسی ها برای مشخص شدن علت نشت گاز از خط لوله نورد استریم در دریای بالیتک ادامه دارد و نمی توان فرضیه هایی نظیر احتمال خرابکاری در این زمینه را منتفی دانست.
دلیل ایجاد نشتی در این خط لوله اعلام نشده است.
به گزارش آژانس خبری اروپا، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز در بیانیه ای اعلام کرد که نشت گاز از خط لوله نورد استریم ۲ ناشی از اقدامی عامدانه بوده است.
اشپیگل به نقل از منابع آگاه نوشت که سیا تابستان امسال دولت آلمان را مطلع ساخته بود. برلین هم معتقد است که حمله به خطوط انتقال گاز نورد استریم ۱ و ۲ هدفمند بوده است.
به نوشته رویترز، بورل همچنین وعده داد که پس از این حادثه، اتحادیه اروپا محافظت از زیرساخت های بخش انرژی را افزایش خواهد داد و از “هر گونه تحقیقاتی که به روشن شدن چگونگی و چرایی” سانحه مذکور بیانجامد، حمایت خواهد کرد.
سیا به آلمان هشدار داده بود
به گفته این مقام سوئدی، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا از تحقیقات برای کشف نحوه وقوع این سانحه اعلام حمایت کرده است.
این شرکت اپراتور در بیانیه ای، ضمن اعلام اینکه در حال بررسی درباره مسئله رخ داده در خط لوله است، از افت ناگهانی فشار در خط A این مسیر انتقال گاز خبر داد.
لیند گفت: این (خرابکاری) حمله به سوئد نیست چرا که در قلمرو ما رخ نداده و یک سانحه بین المللی است.
به گزارش آژانس خبری اروپا به نقل از تارنمای بی بی سی ، وزارت انرژی دانمارک هشدار داده است این نشتی گاز ممکن است رفت و آمد کشتی ها را با خطر مواجه سازد.