به گزارش صبح چهارشنبه خبرگزاری جمهوری اسلامی (آژانس خبری اروپا) به نقل از خبرگزاری رسمی ایتالیا (ANSA)، ملونی که برای شرکت در نوزدهمین اجلاس سران گروه 20 در ریودوژانیرو به برزیل سفر کرده است، در نشست خبری خود گفت: سیاست ایالات متحده از اوکراین حمایت میکند، اما ما به کییف اجازه دادهایم از سلاحهایی که به اوکراین میفرستیم فقط در خاک این کشور استفاده کند و تغییری در این سیاست ایجاد نشده است.
همانطور که نخست وزیر ایتالیا در خصوص تغییر رویکرد آمریکا در خصوص استفاده از تسلیحات دوربرد اهدایی واشنگتن به کی یف اظهار داشت: تصمیم آمریکا پاسخ واشنگتن به حمله بی سابقه روسیه در آستانه نشست گروه 20 در اوکراین است و ما این موضوع را درک می کنیم. دیدگاه سایر کشورها، به استثنای ایتالیا، اگرچه تا زمانی که لازم باشد از کی یف حمایت خواهد کرد، اما همواره بر موضوع پدافند هوایی متمرکز بوده و این سیاست را ادامه خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، روزنامه فرانسوی فیگارو در گزارش قبلی خود نوشت: پس از صدور مجوز برای اوکراین برای استفاده از سلاح های دوربرد آمریکایی برای حمله به اهداف نظامی در عمق خاک روسیه توسط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، پاریس و لندن. همچنین به کی یف اجازه داد تا از سلاح های دوربرد استفاده کند و از فرانسه و انگلیس کمک مالی صادر کرد.
در گزارش روزنامه فیگارو بدون ارائه جزئیات بیشتر آمده است: در حالی که پاریس و لندن قبلا از درخواست ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین برای استفاده از سلاح های دوربرد اهدایی فرانسه و انگلیس حمایت کرده بودند، حتی بایدن با پیشنهاد کی یف موافقت نکرد. پس از استفاده از موشک های حمله تاکتیکی دوربرد (ATACMS) برای حمله به اهداف نظامی در خاک روسیه، آنها از صدور مجوز به اوکراین برای استفاده از موشک های دوربرد Scallop و Storm Shadow برای انجام این نوع حمله خودداری کردند.
در همین راستا، سه منبع آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، شامگاه یکشنبه گفتند که بایدن در یک تغییر مهم در سیاست در رابطه با درگیری بین مسکو و کییف، محدودیتهایی را که اوکراین را از استفاده از سلاحهای دوربرد ارائه شده توسط ایالات متحده باز میدارد، حذف خواهد کرد. حمله به عمق خاک روسیه لغو شد.
این منابع آگاه همچنین از قصد اوکراین برای استفاده از سلاح های دوربرد آمریکایی در اولین حمله خود به عمق خاک روسیه در روزهای آینده خبر دادند.
به گفته این منابع آگاه، احتمالاً اولین حملات با استفاده از موشکهای تاکتیکی دوربرد ATACMS که بیش از 300 کیلومتر برد دارند، در عمق خاک روسیه انجام خواهد شد، اما جزئیات بیشتری در این زمینه ارائه نکردند. به دلیل نگرانی های امنیتی عملیاتی.
کاخ سفید تا زمان انتشار این خبر از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.
راب بائر، رئیس کمیته نظامی ناتو در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با کارل رکا، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری چک گفت: حملات موشکی اوکراین به خاک روسیه کاملاً مشروع و موجه است. .
وی همچنین در سخنانی از همکاری لجستیکی و آموزشی ناتو با اوکراین خبر داد و خاطرنشان کرد: ناتو در تلاش است تا با تامین تدارکات و آموزش مستمر نیروهای اوکراینی به این کشور در توان دفاعی خود کمک کند. .
این در حالی است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در بیانیه قبلی خود تاکید کرده بود که دادن مجوز به اوکراین برای استفاده از موشک های دوربرد برای حمله به اهدافی در خاک ما، مشارکت مستقیم کشورهای عضو ناتو در جنگ علیه روسیه است که به طور قابل توجهی تغییر خواهد کرد. ماهیت درگیری
رئیس جمهور روسیه در مصاحبه با تلویزیون دولتی روسیه گفت که ارتش اوکراین قادر به استفاده مستقل از سامانه های موشکی غربی برای چنین حملاتی بدون دخالت نیروهای ناتو نیست توسط کشورهای غربی، با در نظر گرفتن ماهیت متغیر مناقشه، بر اساس تهدیداتی که با آن مواجه خواهیم شد، تصمیمات مناسبی اتخاذ خواهیم کرد.
به گزارش دیلی میل، کاخ سفید در حال نهایی کردن طرحی برای رفع محدودیت های استفاده از تسلیحات آمریکایی توسط نیروهای مسلح اوکراین برای حمله به خاک روسیه است.
از سوی دیگر، لندن پیش از این به اوکراین اجازه داده بود که از موشک های طوفان سایه برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.
در همین حال، در بهار سال جاری، اوکراین مجوز حمله به اهداف نظامی در کریمه را دریافت کرد و در ابتدای تابستان، ایالات متحده حملات کی یف به مناطق مرزی روسیه، هم مرز با منطقه خارکف اوکراین را تایید کرد.
روزنامه گاردین پیشتر گزارش داده بود که دولت بریتانیا به اوکراین اجازه استفاده از موشک های دوربرد طوفان سایه علیه اهدافی در خاک روسیه را داده است.
روزنامه گاردین با انتشار خبر خود به نقل از منابع دولتی انگلیس نوشت به نظر نمی رسد که کیر استارمر نخست وزیر انگلیس در دیدار روز جمعه خود با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا این خبر را علنی اعلام کند.
روزنامه گاردین در حالی این خبر را منتشر کرد که چندی پیش روزنامه تایمز لندن گزارش داد که بر اساس سیاست دولت انگلیس، نیروهای اوکراینی می توانند از تسلیحات انگلیسی در خاک روسیه استفاده کنند و تنها نمی توانند از موشک های دوربرد طوفان سایه برای حمله به اهداف استفاده کنند. در داخل مرزهای روسیه استفاده می شود.
بن والاس، وزیر دفاع اسبق بریتانیا، فاش کرد که در دوران وزارتش به اوکراین اجازه داده بود تا «با هر سلاحی که این کشور در اختیار دارد» به اهدافی در خاک روسیه حمله کند و در این مورد فقط از موشکهای دوربرد استفاده کند. سایه طوفان ممنوع
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین بارها خواستار رفع محدودیتهای استفاده از سلاحهای دوربرد غربی برای حمله به فرودگاههای روسیه، سکوهای پرتاب موشک، انبارهای مهمات، انبارهای سوخت و مراکز مهم فرماندهی و کنترل روسیه شده است.
همانطور که آندری سیبا، وزیر امور خارجه اوکراین روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با حضور آنتونی بلینکن و دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا در کیف گفت: رفع هرگونه محدودیت در استفاده از تسلیحات آمریکایی و انگلیسی علیه اهداف نظامی قانونی روسیه موضوع مهمی است. . او هست
در 21 فوریه 2022 (2 مارس 1400)، رئیس جمهور روسیه استقلال جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک در منطقه دونباس را به رسمیت شناخت و از بی توجهی غرب به نگرانی های امنیتی مسکو انتقاد کرد.
سه روز بعد، در روز پنجشنبه، 24 فوریه (5 مارس 1400)، ولادیمیر پوتین عملیات نظامی علیه اوکراین را آغاز کرد که آن را «عملیات ویژه» نامید و بدین ترتیب روابط پرتنش بین مسکو و کیف را به یک رویارویی نظامی تبدیل کرد.
در پاسخ به این اقدام روسیه، آمریکا و کشورهای غربی تحریم های گسترده ای را علیه مسکو اعمال کردند و میلیاردها دلار سلاح و تجهیزات نظامی به کی یف فرستادند.