به گزارش صبح یکشنبه خبرگزاری جمهوری اسلامی (آژانس خبری اروپا) به نقل از خبرگزاری تاس، پسکوف در گفتگو با خبرنگاران به تشریح پیشنهاد ولادیمیر پوتین به حامیان غربی اوکراین برای برگزاری «دوئل فناوری» پرداخت و گفت: این پیشنهاد رئیس جمهور روسیه پاسخی به اتهاماتی است که کارشناسان غربی در مورد آسیب پذیری موشک اورسنیک مطرح کرده اند.
سخنگوی کرملین همچنین خاطرنشان کرد: به این ترتیب پیشنهاد پوتین برای دوئل فناوری به این معنی است که موشک اورشنیک واقعاً نشان دهنده یک انقلاب مطلق در فناوری تسلیحات است.
به گزارش خبرنگار تاس، پوتین پیش از این در یک کنفرانس مطبوعاتی، دوئل فناوری را به کارشناسان غربی که در مورد توانایی موشک اورشانیک روسی تردید داشتند، پیشنهاد کرد و گفت: شما هدفی را در کیف انتخاب کردید و از تمام پدافند هوایی خود برای محافظت از آن در حالت آماده باش استفاده کردید. سعی کنید از حمله موشکی اورشانیک به آن هدف جلوگیری کنید.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، پس از صدور مجوز «جو بایدن» برای کییف برای استفاده از موشکهای دوربرد آمریکایی در عمق خاک روسیه و سپس پرتاب موشکهای بریتانیایی «طوفان سایه»، مسکو به وی پاسخ داد.
در 1 نوامبر 1403، کیف ادعا کرد که روسیه با پرتاب یک موشک بالستیک قاره پیما به شهر دنیپرو حمله کرده است.
در عین حال، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در بیانیهای با اشاره به استفاده روسیه از موشک مافوق صوت برای حمله به تاسیسات صنعتی نظامی در اوکراین تاکید کرد: مسکو موظف نیست قبل از پرتاب موشک میانبرد اطلاعرسانی کند.
تصمیم بایدن برای اعطای مجوز به کی یف برای هدف قرار دادن اعماق خاک روسیه با موشک های آمریکایی دو برد، انتقاد دولت اسلواکی را برانگیخت.
رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی در مصاحبه با رادیو و تلویزیون صربستان گفت: تشدید تنش ها با این تصمیم بایدن تکان دهنده است و در واقع چنین موضوعی در دنیای امروز جایی ندارد.
نخست وزیر اسلواکی در این مصاحبه به وضوح تصمیم بایدن را سنگی بر سر راه مذاکرات دولت جدیدش با مسکو دانست.
فیکو در این خصوص گفت: تصمیم بایدن را می توان به گونه ای تفسیر کرد که دولت وی تلاش کند مذاکرات احتمالی را که قرار است رئیس جمهور جدید آمریکا (دونالد ترامپ با روسیه) انجام دهد، پیچیده کند.
در روزهای اخیر پیش از این حملات، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دکترین جدید هسته ای این کشور را امضا کرد که رسما آستانه استفاده از سلاح های هسته ای را کاهش می دهد. این اصل به روسیه اجازه می دهد حتی در پاسخ به حمله متعارف یک کشور تحت حمایت یک قدرت هسته ای، حمله هسته ای انجام دهد.
پوتین پیشتر هشدار داده بود که استفاده اوکراین از تسلیحات دوربرد غربی برای حمله به خاک روسیه به معنای درگیری مستقیم بین روسیه و ناتو خواهد بود.