به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، دیمیتری پسکوف روز جمعه در جمع خبرنگاران افزود: می بینیم که آقای ترامپ نیز تمایل خود را برای حل مشکلات از طریق گفتگو اعلام می کند و ما از این موضوع استقبال می کنیم. البته هنوز جزئیات خاصی از این گفتگو در دست نیست.
وی ادامه داد: با فرض آمادگی دوجانبه برای این دیدار پیش می رویم اما به احتمال زیاد پس از ورود آقای ترامپ به دفتر بیضی شکل تحرکاتی رخ خواهد داد.
سخنگوی ریاست جمهوری روسیه خاطرنشان کرد: برای مذاکره روسای جمهور روسیه و آمریکا نیازی به پیش شرط نیست، تنها خواست متقابل و اراده سیاسی برای گفت وگو است.
پسکوف خاطرنشان کرد که پوتین بارها در مورد آمادگی خود برای تماس با رهبران غیر بین المللی از جمله رئیس جمهور ایالات متحده صحبت کرده است.
وی همچنین یادآور شد: موضع روسیه در مورد مذاکرات اوکراین قبلاً اعلام شده بود و این مواضع که از سوی رئیس جمهور روسیه و با اشاره به واقعیت های جدید منطقه ای اعلام شده، مناسب، بسیار روشن و برای همه قابل درک است.
پیشتر دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا به خبرنگاران گفته بود پوتین می خواهد با او دیدار کند و دو طرف در حال سازماندهی چنین دیداری هستند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه پیش از این از تمایل خود برای گفتگو و دیدار با ترامپ خبر داده بود و گفته بود: اگر این اتفاق بیفتد، روسای جمهور دو کشور موضوعاتی برای گفتوگو خواهند داشت.
ترامپ در این لینک گفت: او می داند که پوتین آماده مذاکره است، اما معتقد است که چنین تماس هایی تنها پس از بازگشت رسمی وی به کاخ سفید امکان پذیر است.
پیش از این رئیس جمهور منتخب آمریکا گفته بود که قصد دارد در شش ماه نخست ریاست جمهوری خود با رئیس جمهور روسیه دیدار کند. ترامپ اعلام کرد که در اولین روز ریاست جمهوری خود به جنگ در اوکراین پایان خواهد داد.
دونالد ترامپ قرار است در 20 ژانویه 2025 به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا سوگند یاد کند.
واکنش به بسته جدید کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین
سخنگوی کرملین در واکنش به تخصیص بسته جدید کمک تسلیحاتی واشنگتن به کی یف نیز گفت: رهبری ایالات متحده آمریکا در دوره کنونی (دولت بایدن) که 10 روز دیگر قدرت را ترک می کند، قصد دارد. هر کاری برای ادامه درگیری در اوکراین انجام دهد و کشورهای اروپایی نیز آن را دنبال می کنند.
وی ادامه داد: شاهد هستیم که این کشورها همچنان اراده سیاسی خود را اعلام کرده و به حمایت از اوکراین ادامه می دهند.
پیش از این، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا (رئیس پنتاگون) با اختصاص بسته کمکی به ارزش 500 میلیون دلار به اوکراین موافقت کرد که شامل موشک های دفاع هوایی، تجهیزات هواپیماهای جنگنده F-16 و مهمات است.
کرملین: اختلافات بین حامیان اوکراین در حال افزایش است
سخنگوی ریاست جمهوری روسیه روز جمعه درباره بیست و پنجمین نشست گروه هماهنگی حمایت نظامی از اوکراین که در پایگاه رامشتاین آلمان برگزار شد، گفت: در آنجا دیده شد که تناقضات در حال افزایش است و می بینیم که زیاد است. تفاوت از نظر دیدگاه و روشهای ارائه کمکهای بیشتر.» اثربخشی کمک به کیف وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در 21 فوریه 2022 (2 مارس 1400) با انتقاد از بی توجهی غرب به نگرانی های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری های مردمی دونتسک و لوهانسک در منطقه دونباس را به رسمیت شناخت. .
سه روز بعد، در روز پنج شنبه 5 مارس 1400، پوتین عملیات نظامی را علیه اوکراین آغاز کرد که آن را “عملیات ویژه” نامید، بنابراین روابط پرتنش بین مسکو و کی یف به یک رویارویی نظامی تبدیل شد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
متعاقباً، یک گروه تماس به سبک رامشتاین متشکل از بیش از 50 کشور در بهار 2022 برای کمک به اوکراین در بحبوحه کمبود مهمات برای سلاحهای سبک شوروی در میان نیروهای مسلح اوکراین ایجاد شد. به گزارش نیویورک تایمز، این گروه به یکی از اجزای کلیدی استراتژی جهانی دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در مورد “محور” روسیه تبدیل شده است و بیش از 126 میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین در طول دوره خود ارائه کرده است.
اولین نشست این گروه در 26 آوریل 2022 در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان برگزار شد که در آن وزرای دفاع و رهبران نظامی 40 کشور درباره اقدامات فوری برای تامین امنیت تسلیحات و مهمات گفتگو کردند. این گروه بعداً به 52 عضو گسترش یافت، از جمله کشورهایی که قبلاً روی تسلیحات روسی تمرکز داشتند و شروع به تبدیل به استانداردهای ناتو کردند.
مقامات روسی قبلاً گفته بودند که ارسال سلاح به اوکراین با حل و فصل در تناقض است، کشورهای ناتو را مستقیماً وارد درگیری میکند و «با آتش بازی میکند». سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت: ایالات متحده و ناتو مستقیماً در این درگیری دخالت دارند، از جمله نه تنها با تهیه سلاح، بلکه با آموزش سربازان اوکراینی در بریتانیا، آلمان، ایتالیا و سایر کشورها.
واکنش به رئیس جمهور لیتوانی
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره پیام رئیس جمهور لیتوانی در شبکه اجتماعی این توسط فدراسیون روسیه توجیه شده است.
پسکوف گفت: «لیتوانی کشوری است که با کشور ما دوست نیست، کشوری که نگرش های خصمانه نسبت به ما و همچنین ادعاهای ارضی خود دارد.
رئیس جمهور لیتوانی پیشتر در پیام خود کالینینگراد را شهری تاریخی لیتوانی توصیف کرده بود که به نظر وی باید نام مناسبی داشته باشد.
گیتاناس نوسدا افزود: روسیه هر چقدر هم تلاش کند، کارالیوچی ها هرگز کالینینگراد نمی شوند. به گفته وی، در بخشی از منطقه کالینینگراد، آثار فرهنگ لیتوانی حفظ شده است.
کالینینگراد نام استانی در قلمرو فدراسیون روسیه است. این منطقه از قلمرو اصلی این کشور جدا شده و مرکز آن با مرز غربی روسیه بیش از 600 کیلومتر فاصله دارد. کالینینگراد بین لهستان و لیتوانی قرار دارد و با دریای بالتیک همسایه است. در سال 1945، در پایان جنگ جهانی دوم، نیروهای شوروی این منطقه را اشغال و به خاک خود اضافه کردند و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در خاک روسیه باقی ماند.