«اولاف شولتز» صدراعظم آلمان نیز متعهد شده که ۵۰۰ میلیون یورو تجهیزات نظامی بیشتری در اختیار اوکراین قرار دهد که قرار است در سال ۲۰۲۳ تحویل داده شود.
به گفته یک منبع آگاه، دولتهای اروپایی به شدت نگران افزایش هزینه تسلیحات و تدارکات بشردوستانه در بحبوحه افزایش سرسام آور قیمت انرژی هستند.
نگرانی مقام های انگلیس از کاهش حمایت تسلیحاتی و مالی از اوکراین در حالی است که اقتصاددانان دیروز سه شنبه ورود منطقه یورو به رکود را اعلام کرده و گفتند که کسبوکارهای آلمانی در بدترین شرایط اقتصادی دو سال اخیر قرار دارند.
دولت نروژ نیز پس از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، به تحریمهای کشورهای غربی علیه مسکو پیوست و مرزها و بنادر خود را به روی این کشور بست. این کشور تاکنون بیش از یکصد سامانه دفاع موشکی به کی یف ارسال کرده است. پیشتر نیز ۲ هزار نارنجک انداز ضد تانک در اختیار اوکراین قرار داده بود.
وزرات دفاع نروژ از همکاری این کشور با انگلیس در زمینه تامین میکرو پهپادها برای اوکراین در جنگ با روسیه خبر داد.
دیلی تلگراف در ادامه آورده است: در گرماگرم بیم و هراس از کاهش کمک ها به اوکراین، برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در صدد کاهش تحریم های روسیه با هدف کم کردن فشار بر اقتصاد منطقه یورو پیش از برگزاری نشست وزیران امور خارجه و دفاع در پراگ هستند.
انگلیس از آغاز جنگ در اوکراین تاکنون ۲.۷ میلیارد دلار کمکهای نظامی در اختیار کییف قرار داده است. نیروهای انگلیسی در حال حاضر با کمک چندین کشور اروپایی مشغول آموزش نظامیان اوکراینی در خاک انگلیس هستند.
«امانوئل مکرون» رئیسجمهوری فرانسه نیز دیروز سهشنبه وعده حمایت طولانی مدت پاریس از اوکراین را داد. وی پیش از این به شهروندان فرانسه هشدار داده بود که افزایش تورم و قیمت مواد غذایی هزینه آزادی است.
انگلیس و استونی عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی “ناتو” هستند
به نوشته روز چهارشنبه روزنامه دیلی تلگراف؛ هم زمان با نگرانی اروپا و به ویژه انگلیس در ششمین ماه جنگ در اوکراین و در گرماگرم رکود اقتصادی در منطقه یورو، در باره توقف حمایتها از دولت کییف، لندن از سران اروپایی خواسته است، باوجود افزایش سرسام آور هزینه ها حمایت خود را از اوکراین کاهش ندهند.
خبرگزاری رویترز گزارش داد: هواپیمای بدون سرنشین «تلدین فلیر بلک هورنت» (Teledyne Flir Black Hornet) پهپادی در ابعاد بسیار کوچک است که در ماموریتهایی از جمله شناسایی و تشخیص هویت اهداف کاربرد دارد و بنابر اعلام وزارت دفاع نروژ، قیمت این پهپاد تا سقف ۹۰ میلیون کرون نروژ (۹.۲۶ میلیون دلار) خواهد بود.
همچنین «یوناس گار استوره» نخست وزیر نروژ در ماههای گذشته از تخصیص یک بودجه ۴۳.۷ میلیون دلاری برای طرح ابتکاری انگلیس به منظور خرید تسلیحات برای اوکراین خبر داده بود.
به گزارش روز سه شنبه آژانس خبری اروپا از رسانه های انگلیس؛ هیپی وزیر نیروهای مسلح بریتانیا در دیدار رسمی از پایگاه نیروهای ارتش انگلیس در “تاپا”ی استونی افزود: حمایت غرب از اوکراین، همیشه برای ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه آزاردهنده بوده و فرصت واقعی برای پیروزی در درگیری کنونی در اختیار اوکراینی ها قرار می دهد.
از سوی دیگر در حالیکه جنگ در اوکراین وارد ششمین ماه خود می شود، واشنگتن از تخصیص معادل سه میلیارد دلار کمک تسلیحاتی تازه به کییف خبر داد که به این ترتیب کل حمایت خود را به ۱۲ میلیارد دلار رسانده و در حال حاضر بزرگ ترین حامی دولت کییف بشمار می رود.
بسیاری از کارشناسان درباره ورود کشورهای غربی از جمله ناتو و آمریکا به جنگ اوکراین هشدار داده و درباره شروع جنگ هستهای یا جنگ جهانی سوم ابراز نگرانی کردهاند.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین در آستانه روز استقلال کشورش که مصادف با ششمین ماه حمله روسیه است، به متحدان غربی نسبت به کاهش کمک های مالی هشدار داد.
در این میان ایتالیا منتظر برگزاری انتخابات زودهنگام است و به نظر می رسد که احتمالا ائتلافی از جناح راست که به مسکو نزدیک است روی کار بیاید.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اذعان به اینکه حمایت غرب از اوکراین در ماههای آینده ممکن است شکست بخورد، دیروز سهشنبه گفت که حفظ اتحاد در اروپا برای اوکراین یک مبارزه همیشگی است.
در این میان «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه در گفت و گو با خبرگزاری فرانسه ضمن تاکید بر خستگی اروپا و بی میلی شهروندان آن نسبت به تداوم عواقب حمایت از اوکراین، افزود: ما باید تحمل کنیم و هزینه این جنگ را در میان اتحادیه اروپا تقسیم کنیم.
«بوریس جانسون» نخست وزیر مستعفی انگلیس نیز روز گذشته گفت تا زمانی که روسیه نیروهایش را از کریمه خارج نکند، حمایت از اوکراین باید ادامه یابد.
با این وجود ماه گذشته میلادی، نخستین ماه از زمان آغاز جنگ در اوکراین بود که هیچ یک از پنج اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا یعنی آلمان، فرانسه، ایتالیا، لهستان و اسپانیا وعده حمایت نظامی جدیدی ندادند. انگلیس نیز ابتدا از جمله این کشورها بود، اما بلافاصله پس از آن پیشنهاد ارائه پیشرفتهترین سامانه موشکی ارتش (M۲۷۰) را داد.
هیپی که پیش از این افسر ارتش انگلیس بوده، ادعاهای عرضه ناکافی تدارکات و پشتیبانی بریتانیا و دیگر کشورهای غربی برای اوکراین را رد کرد.
با این وجود مقام های ارشد اتحادیه اروپا بیم آن دارند که در پاییز یا اوایل زمستان وضعیت بحرانی پیش بیاید و افکار داخلی را مخالف کمک بیشتر به اوکراین کند.