در جلسه ویژه در مورد “تغییرات آب و هوا ، بحران خزر و همبستگی منطقه ای” در این جلسه ، چین انصاری ، که با پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای تشکیل تیم ویژه کار منطقه ای صحبت کرد: “تیم تجاری می تواند هماهنگی لازم را برای این پروژه فراهم کند.”
در این جلسه ، معاون رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران نیز به کشورهای دریای خزر پیشنهاد کرد تا یک سیستم کنترل یکپارچه کنترل آب و کنترل خاک را بسازند.
ضرورت بررسی پروژه های پاسگاه دریای خزر
در این جلسه ، که با حضور وزرای محیط زیست و انحراف متخصصان به کشورهای ساحلی در کازوین و سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو ، انصاری نیز خواستار بررسی پروژه های سد خزر و تخصیص حقوق محیط زیست در قازین از طریق فنی و نفی دیپلماتیک با تعویض دیپلماتیک با کشورهای منبع شد.
وی خاطرنشان کرد: توسعه معیشت پایدار مانند گردشگری محیط زیست و احیای ذخایر ماهی نیز می تواند به کاهش فشار بر روی اکوسیستم خزر کمک کند. همچنین اجرای پروژه های مرمت تالاب و کشت پوشش گیاهی اصلی در مناطق ساحلی خشک لازم است.
دریای خزر در معرض تهدید بی سابقه ای قرار دارد
رئیس جمهور دریای خزر ، که قرن هاست که منبع زندگی و هویت در منطقه ما بود ، امروز در معرض تهدیدهای بی سابقه قرار دارد ، رئیس آژانس حفاظت از محیط زیست ، با تخمین میزبان اجلاس روسیه.
وی گفت: ترکیب کشنده تغییرات آب و هوا و فعالیتهای ناپایدار انسانی منجر به این منطقه با ارزش آب به یک فاجعه محیطی شده است.
کاهش 2 متر از پشت بام دریای خزر تا سال 2 ، هشدار دهنده
انصاری هشدار داد: آمار نشان می دهد که سطح آب خزر به سرعت رو به کاهش است ، بنابراین انتظار می رود طبق سال دوم تا 5 متر کاهش یابد.
وی گفت: “این بحران یک سری عواقب مخرب داشت.” یکی از خسارات صنعت ماهیگیری و گردشگری ، که متعلق به میلیون ها نفر است ، آسیب به تهدید گونه های منحصر به فرد مانند پف و از بین بردن گاه به گاه در مورد انقراض امروز است. ایجاد خشکسالی تدریجی مراکز گرد و غبار جدید دریا در معرض بهداشت عمومی و باروری اراضی کشاورزی قرار دارد. تالابهای ارزشمند بین المللی مانند آنزالی و بین النهرین به طور جدی نابود می شوند.
کنفرانس تهران ، ابزاری قدرتمند برای حل چالش های دریای خزر
رئیس آژانس حفاظت از محیط زیست خاطرنشان كرد: این چالش ها همچنین راه حل هایی دارند كه با توجه به همکاری و همبستگی منطقه ای قابل دستیابی هستند. کنوانسیون تهران ، به عنوان چارچوب همکاری زیست محیطی منطقه ، می تواند به ابزاری قدرتمند برای اقدامات عملی تبدیل شود.
آمادگی ایران برای میزبانی تابستان کنفرانس هفتم تهران
انصاری گفت که دریای خزر میراث متداول برای همه ما است و مسئولیت جمعی ما محسوب می شود و افزود: “امروز زمان آن رسیده است که با عبور از مرزهای سیاسی و اختلافات بالقوه ، این گنج طبیعی بی نظیر را نجات دهیم.”
برای این منظور ، جمهوری اسلامی ایران آماده است تا تابستان آینده میزبان هفتمین کنفرانس تهران باشد تا تصمیمات خود را برای مقابله با این بحران در سطح وزرای محیط زیست در کشورهای عضو بگیرد.
مرزهای سیاسی نمی توانند سرنوشت مشترک ما را در برابر چالش های خزر تعریف کنند
انصاری همچنان تأیید کرد: مرزهای سیاسی نمی توانند سرنوشت مشترک ما را در برابر این چالش تعیین کنند. صرفه جویی در کاسپیایی به معنای نجات آینده فرزندان مشترک ما و حفظ هویت تاریخی و فرهنگی منطقه است. بیایید امروز اعلام کنیم که نسل ما آخرین نسل نخواهد بود که نعمت های دریای خزر را می بیند.
اخبار به پایان رسید