• ورود
No Result
View All Result
آژانس خبری اروپا
  • اخبار اروپا
  • sitemap
  • اخبار اروپا
  • sitemap
No Result
View All Result
آژانس خبری اروپا
No Result
View All Result
صفحه اصلی اخبار

چهارمین قطعنامه ضدِ روسی سازمان ملل و نگاه ایران به بحران اوکراین  

پیتر استانو توسط پیتر استانو
فوریه 22, 2024
in اخبار
0
وتوی انتقال تکنولوژی به چین از سوی نخست وزیر ایتالیا
وتوی انتقال تکنولوژی به چین از سوی نخست وزیر ایتالیا

تاکید اتحادیه اروپا به حمایت نظامی از گرجستان و مولداوی در شرایط جنگی اوکراین
تاکید اتحادیه اروپا به حمایت نظامی از گرجستان و مولداوی در شرایط جنگی اوکراین

کرملین: در مورد اهمیت ذخایر غلات اوکراین نباید اغراق کرد
کرملین: در مورد اهمیت ذخایر غلات اوکراین نباید اغراق کرد

به گفته پسکوف، این بحران ناشی از زنجیره‌ای از رویدادها و اقدامات نامناسب دولت‌ها در سراسر جهان است.

روایت رسانه‌های غربی از قطع فعالیت دوربین‌های فراپادمانی آژانس در ایران

قطعنامه‌های مصوب مجمع عمومی سازمان ملل الزام آور نیست اما غرب در تلاش است تا فشارهای بین‌المللی علیه روسیه را هرچه بیشتر افزایش دهد.

 مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب این قطعنامه، اقدامات روسیه را طبق قوانین بین‌المللی فاقد مشروعیت دانست و از همه کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خواست که هیچ تغییری در وضعیت مناطق اوکراین را به رسمیت نشناسند.

وی افزود: پس از فروکش کردن آتش این جنگ، تصویر اوکراین و جهان چگونه به نظر خواهد رسید؟ آیا این جنگ فقط بازنده خواهد داشت؟

نگاه جمهوری اسلامی ایران به بحران اوکراین

آمریکا و متحدانش در پی وتوی قطعنامه ضد روسی اخیر از سوی مسکو در نشست۳۰ سپتامبر ( ۸ مهرماه) به دنبال محکومیت روسیه در مجمع عمومی سازمان ملل بودند.

دولت ایران، این واقعیت را که پیچیدگی موجود و شرایط شکننده حاکم بر منطقه اروپای شرقی با اقدامات تحریک آمیز آمریکا و ناتو تشدید شده، مورد توجه قرار داده  و خواستار توقف فوری خشونت ها و کاهش تنش در منازعه جاری و از سرگیری سریع گفتگوها برای حل و فصل دغدغه‌های مدنظر همه طرف ها برای رسیدن به نتایج پایدار است.

ایران همواره موضع اصولی خود در خصوص ضرورت حل وفصل مسالمت آمیز اختلافات، در انطباق با حقوق بین الملل را تصریح و بر ضرورت تطابق کامل اقدامات همه طرف ها با اصول مندرج در منشور ملل متحد، حقوق بین الملل و حقوق بین الملل بشردوستانه، از جمله احترام کامل به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها و تضمین امنیت تمام غیرنظامیان تاکید کرده است.

دولت ایران در چارچوب ارزیابی سیاسی و امنیتی خود معتقد است تهدیدات کم سابقه بین المللی ناشی از فشار همه جانبه، با هدف منزوی کردن یک طرف مخاصمه افزایش یافته است.

مجمع عمومی سازمان ملل در چهارمین قطعنامه خود همه‌پرسی روسیه در مناطقی از اوکراین را غیرقانونی دانست و محکوم کرد و از مسکو خواست این الحاقیه را لغو کند.

روسیه خواستار رای گیری مخفی درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا و متحدانش شده بود چرا که معتقد است واشنگتن، کشورها را برای رای دادن به نفع قطعنامه های خود تحت فشار می‌گذارد، اما آمریکا و انگلیس با رای گیری با ورقه و مخفی مخالف بودند.

این در حالی است که روسیه با زیر سوال بردن رفتار غرب می گوید غرب رویکرد و استاندارد دوگانه در قبال موضوعات داشته و در سال ۲۰۰۸ از استقلال کوزوو از صربستان بدون رفراندم حمایت کرد.



منبع خبر

آمریکا نیز گفت که رای مجمع عمومی سازمان ملل به محکومیت روسیه یادآور این است که اکثر کشورها در کنار اوکراین ایستاده اند.

سفیر اوکراین در سازمان ملل با بیان این ادعا که روسیه از مدت‌ها پیش تلاش کرده تا سازمان ملل را نابود کند، افزود: چنانچه سازمان ملل از ارزشهایش دفاع نکند، شکست خواهد خورد.

چابا کروشی رئیس مجمع عمومی سازمان ملل در سخنانی در آغاز نشست فوق العاده مجمع عمومی گفت: آتش جنگ در اوکراین که هرگز نباید شعله ور می‌شد، روزی پایان خواهد یافت اما هزینه پایانی آن چقدر خواهد بود؟

نگاهی به سه قطعنامه پیشین مجمع عمومی علیه مسکو

در این فرمان‌ها که توسط کرملین منتشر شده، آمده است که پوتین این مناطق را به عنوان سرزمین های مستقل به رسمیت شناخته که گام میانی مورد نیاز پیش از اجرای کامل برنامه ها برای اعلان رسمی پیوستن آنها به روسیه به شمار می‌رود. 

در نشست عصر چهارشنبه مجمع عمومی سازمان ملل رای گیری علنی صورت گرفت که  قطعنامه پیشنهادی آنان با رای  سه چهارم ۱۹۳ عضو سازمان ملل یعنی ۱۴۳ رای مثبت، پنج رای مخالف و ۳۵ رای ممتنع به تصویب رسید.

جمهوری اسلامی ایران به رغم ادعای مقامات و رسانه‌های غربی مبنی بر نقض بی طرفی در بحران اوکراین، همواره از تمامیت ارضی کشورها حمایت کرده است.

نماینده سوریه در سازمان ملل نیز گفت که رویکرد برخی کشورهای غربی دلیل روشنی بر تلاش آنها برای دامن زدن به جنگ اوکراین است.

کشورها چه رایی دادند؟

واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد قبل از رای گیری گفت که کشورهای غربی در تلاش هستند تا به اهداف ژئوپولتیک خود از طریق این قطعنامه برسند.

این قطعنامه با ۱۴۰ رای موافق دربرابر ۵ رای مخالف و ۳۸ رای ممتنع به تصویب رسید.

تهران همواره ضرورت دستیابی به راه حل پایدار و دراز مدت برای بحران جاری در منطقه شرق اروپا را با تمرکز بر ریشه های آن مورد تاکید قرار داده است.

نخستین رای گیری در دوم مارس ۲۰۲۲ انجام شد که درخواست آتش بس فوری ، عقب نشینی تمام نیروهای روسیه و حمایت از شهروندان اوکراین را تصویب کرد.

“سرگئی کیسلیسا” سفیر و نماینده اوکراین در سازمان ملل پس از تصویب این قطعنامه در حالی که در کنار “لیندا توماس گرینفیلد” سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل ایستاده بود، آن را شگفت انگیز خواند.

روسیه و چهار کشور بلاروس، کره شمالی، سوریه و نیکاراگوئه به این قطعنامه رای منفی دادند اما چین رای ممتنع داد.

وی گفت که چین به پیش نویس قطعنامه اوکراین رای ممتنع خواهد داد.

همه پرسی به منظور الحاق به خاک روسیه در چهار منطقه شرقی دونباس واقع در شرق اوکراین از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر(یکم تا پنجم مهرماه) برگزار شد.

واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل نیز  گفت که دیپلمات‌های غربی تلاش می کنند زمان را در تاریخ مشخصی متوقف کنند گویا آنچه در اوکراین در حال رخ دادن است زمینه و پیشینه ای ندارد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با امضای فرمان‌های به رسمیت شناختن استقلال خرسون و زاپوریژیا که از اوکراین جداشده اند، راه را برای پیوستن رسمی این مناطق به روسیه هموار کرده است. 

از آغاز جنگ اوکراین تاکنون، سه رای گیری در مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص این جنگ و علیه روسیه انجام شده است.

اما نماینده چین در سازمان ملل متحد با درخواست برای حل مسالمت‌آمیز بحران اوکراین گفت که نباید راه حل و فصل سیاسی این بحران بسته شود.

این مقام دولت پوتین ادامه داد: کسانی که امروز صدایشان به خاطر نقض منشور سازمان ملل بلند شده، در سالهای گذشته کجا بودند؟

در نشست عصر دوشنبه به وقت محلی مجمع عمومی سازمان ملل، برای انجام نحوه رای گیری یعنی علنی یا مخفی بودن آن، رای گیری صورت گرفت که  ۱۰۷ کشور از پیشنهاد آلبانی مبنی بر رای گیری علنی حمایت و ۱۳ کشور مخالفت کردند و ۳۹ کشور نیز رای ممتنع دادند.

کشورهای ایران، ونزوئلا، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، بورکینافاسو، الساوادور، جیبوتی، کامرون، سائوتومه در جلسه رای گیری غایب بودند.

روسیه معتقد بود چنانچه رای گیری مخفی صورت گیرد، کشورهای بیشتری به نفع او رای خواهند داد.

نشست فوق العاده مجمع عمومی سازمان ملل متحد در روز چهارشنبه در تداوم نشستی بود که از روز دوشنبه ( ۱۰ اکتبر/۱۸ مهرماه) برای تصویب چهارمین قطعنامه علیه روسیه آغاز شده بود.

سومین قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل نیز در هفتم آوریل ۲۰۲۲ بود که درخواست تعلیق روسیه از شورای حقوق بشر سازمان ملل مطرح شد که نیروهای روسی را به نقض حقوق بشر و جنایت جنگی متهم کرد.

در واقع، ایران بر اساس سیاست بیطرفی خود در بحران اوکراین، تدبیری را در رای گیری سازمان ملل به کار برد که شائبه جانبداری از هیچکدام از طرفین این بحران هشت ماهه را القا نکند.

نماینده روسیه اضافه کرد: ناتو از اساس به دنبال صلح در اوکراین نیست.همه پرسی در شرق اوکراین بر اساس قوانین رایج بین‌المللی انجام شد.

قطعنامه چهارم سازمان ملل علیه روسیه چه می گوید؟

دومین قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل نیز در ۲۴ مارس ۲۰۲۲ مطرح شد که روسیه را به دلیل بحران انسانی در اوکراین سرزنش کرد و خواستار آتش بس فوری و حمایت از میلیونها شهروند اوکراینی شد.

وی از اعضای سازمان ملل خواست که نگاه غیر جانبدارانه داشته و علیه طرح قطعنامه اوکراین رای دهند.

آنچه طرفین این بحران گفتند

مجمع عمومی سازمان ملل همچنین از روسیه خواسته است که فوری و بدون قید و شرط تصمیمات خود را در مورد وضعیت مناطق اوکراین پس بگیرد.

این قطعنامه با ۹۳ رای موافق در برابر ۲۴ رای مخالف و ۵۸ رای ممتنع به تصویب رسید.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا پس از این رای گیری گفت که رای مجمع عمومی سازمان ملل به محکومیت روسیه یادآوری قوی این موضوع است که اکثر کشورها در کنار اوکراین ایستاده‌اند.

 تهران همواره طرفین این بحران را به یافتن راه حل صلح آمیز، جامع و پایدار از جمله ایجاد آتش بس فوری و آغاز گفتگو  و فراهم آوردن زمینه کمک های بشردوستانه به مردم نیازمند دعوت کرده است.

جمهوری اسلامی ایران همواره از همه طرف ها و بازیگران سیاسی این بحران خواسته است از اقدامات تحریک آمیز و خصمانه ای که منجر به تشدید شرایط امنیت بین المللی است، اجتناب کنند و به ابتکارات سیاسی و بیطرفانه برای کنترل بحران متوسل باشند.

از همین رو، ایران قطعنامه ارائه شده توسط کشورهای بلوک غرب به مجمع عمومی سازمان ملل در رد نتایج رفراندوم برگزار شده در  چهار منطقه لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیا را فارغ از ملاحظات موجود در خصوص محتوای آن، مکانیزمی واقع گرایانه برای حل و فصل بحران نمی داند و مخالفت خود را با استفاده سیاسی از محافل و ابزارهای بین المللی – که کارکرد واقعی آن تعامل و گفتگو برای حل و فصل اختلافات است – اعلام داشته و براین اساس، در فرآیند این رای گیری نیز مشارکت نکرده است.

“سرگئی کیسلیسا” سفیر و نماینده اوکراین در سازمان ملل نیز در سخنانی، روسیه را دولتی تروریستی خواند و گفت حملات روز دوشنبه جنایات جنگی است که چهره واقعی روسیه را برای جهان آشکار کرد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در واقع  با تصویب این قطعنامه، الحاق مناطق دونتسک، خرسون، لوگانسک و زاپوریژیا را محکوم کرد.

به گزارش آژانس خبری اروپا، آمریکا برای چهارمین بار از آغاز جنگ اوکراین در تلاش برای تصویب قطعنامه ای در مجمع عمومی سازمان ملل علیه روسیه بود که با تصویب آن، همه پرسی الحاق مناطقی از اوکراین به روسیه را به رسمیت نشناخت و اقدام مسکو را محکوم کرد.

این قعطنامه با ۱۴۱ رای موافق در مقابل ۵ رای منفی و ۳۵ رای ممتنع به تصویب رسید.

چهارمین قطعنامه ضدِ روسی سازمان ملل و نگاه ایران به بحران اوکراین  

 نماینده اوکراین، رفراندوم‌ها در شرق اوکراین را ساختگی خواند و گفت این رفراندوم‌ها، اعتبار سازمان ملل را از بین می‌برد. آنچه روسیه می خواهد فراتر از اوکراین است.

وی ادعا کرد: وقتی نمایندگان روسیه وارد جلسه شدند، ردی از خون دنبال آنان بود و سازمان ملل باید این دولت را با عنوان تروریست، توصیف کند.

Previous Post

سوریه: غرب به دنبال شعله‌ورتر کردن جنگ اوکراین است

Next Post

هشدار حمله هوای در سراسر کی‌یف فعال شد

پیتر استانو

پیتر استانو

Next Post

هشدار حمله هوای در سراسر کی‌یف فعال شد

نوشته‌های تازه

  • آژانس خبری روند: پزشکان به جمهوری آذربایجان سفر می کنند
  • دادگاه کیفری بین المللی یک حمله الکترونیکی پیچیده و هدفمند به این موسسه را اعلام کرد
  • وی به سیاست خارجی اروپا به ایروان سفر کرد و از صلح و اصلاحات دموکراتیک در ارمنستان حمایت کرد
  • اعتراضات موقت در صربستان به خشونت وارد شده است
  • شهری: عضویت اوکراین در ناتو منجر به آغاز جنگ جهانی سوم می شود
  • بازتاب "شهدای مرجع" در AFP
  • اتحادیه اروپا نتوانست تحریم های جدیدی را علیه روسیه اتخاذ کند
  • فرانسه حملات مهاجران صهیونیستی به فلسطینی ها را محکوم کرد
  • به رسمیت شناختن وزیر دفاع فرانسه: ما به هواپیماهای بدون سرنشین ایران کمک کردیم
  • عادی سازی روابط روسیه به حالت تعلیق در آمده است
  • وزیر امور خارجه ایتالیا خواستار از سرگیری مذاکرات هسته ای در ایالات متحده شد
  • رژیم صهیونیستی به قطر ، ایتالیا ، کانادا و یونان حمله کرد.
  • پولیتیکو: سیاست تهاجمی ترامپ علیه اروپا عواقب طولانی خواهد داشت
  • بیش از سه هزار شهروند روسی مجاز به بازگشت از امارات متحده عربی نیستند
  • یک دقیقه سکوت در مسکو به افتخار شهدای حملات صهیونیستی به فیلم ایران +
  • دیپلمات روسی: مسکو کاملاً از موقعیت تهران پشتیبانی می کند
  • ایران: تبانی آمریکا در حملات تروریستی رژیم اسرائیل شکی نیست
  • ناخالص: ما از نزدیک وضعیت ایران را مشاهده می کنیم
  • نماینده ایالات متحده در ناتو: حمله هواپیماهای بدون سرنشین در اوکراین شجاع اما غیر ضروری بود
  • اوکراین و روسیه این بار زندانیان بیمار و زخمی را رد و بدل کردند
  • روسیه: بدون صلح واقعی با اوکراین ، جنگ هسته ای رخ می دهد
  • آژانس های اطلاعاتی انگلیس با سیا برای شکنجه حملات 9 سپتامبر
  • بسته شدن فرودگاه های مسکو پس از حمله هواپیماهای بدون سرنشین اوکراین
  • The Guardian: حملات اسرائیلی به مدارس غزه عمدی است
  • لهستان ، رومانی و لیتوانی: جناح شرقی ناتو از عضویت اوکراین در این اتحاد نظامی پشتیبانی می کند
  • گفتگوی تلفنی وزرای روسیه و ایالات متحده قبل از مذاکرات استانبول
  • Sandy Times: مردم روسیه از اقتصاد جنگ راضی هستند
  • NBC: کره شمالی هزاران سرباز را به روسیه برای “ایجاد ترور در اوکراین” فرستاده است
  • ترامپ از توصیف پوتین به عنوان مانعی برای صلح در اوکراین خودداری کرد
  • اسپانیا ساخت و سازهای جدید صهیونیستی در کرانه باختری را به شدت محکوم کرده است
  • مقام سوئیسی: نقض صادرات اسلحه به اوکراین محاکمه می شود
  • وزرای خارجی آمریکا و آلمانی ها در مورد جنگ ایران ، چین و اوکراین صحبت می کنند
  • آلمان 5 میلیارد یورو ، کمک های نظامی اوکراین است
  • تمرکز ایران و تورکی در گسترش دامنه همکاری های اقتصادی و تجاری
  • صدراعظم آلمان: جنگ اوکراین ادامه دارد
  • اعتراض کشاورزان فرانسوی در مقابل پارلمان کشور جمع شد
  • ظهور ارتش آلمان برای گسترش توانایی های جنگ
  • ما در برابر حملات روسی ساکت هستیم. رویکرد ترامپ نتوانست جنگ اوکراین را کنترل کند
  • هزاران اعتراض در سوئد و فرانسه علیه اقدامات و حملات اسرائیل به غزه
  • فنلاند ادعا می کند که این هواپیمای نظامی روسیه فضای هوایی را نقض می کند
  • واکنش کرملین به احتمال لغو رای مجارستان در اتحادیه اروپا
  • وزیر دفاع ایتالیا: حرکت نتانیاهو برای کشتن هزاران فلسطینی بی گناه اشتباه است.
  • ایران: یک کارگروه ویژه برای حل مشکل کاهش آب دریای خزر
  • رسانه های آمریکایی: ترامپ معتقد است که روسیه در جنگ پیروز می شود
  • مدودف: گفتگوی پوتین و ترامپ در مورد بحران اوکراین نقش تعیین کننده ای ایفا می کند
  • لاوروف: روسیه به دنبال حل و فصل درگیری عادلانه اوکراینی است
  • روسیه فعالیت عفو بین الملل را ممنوع اعلام کرده است
  • کیف ادعا می کند بزرگترین حمله هواپیماهای بدون سرنشین در روسیه علیه زمینه های مختلف اوکراین
  • وی با دستگیری منطقه دیگری در دونتسک به تقویت ارتش روسیه ادامه داد
  • رئیس شورای اروپا: آتش بس و قطع خشونت در غزه ضروری است
  • استعفا موقت
  • ماکرون خواستار مواضع “منسجم” در کشورهای اروپایی به سمت غزه و اوکراین شد
  • روبیو: کشورهای ناتو با تخصیص 2 ٪ از هزینه های دفاعی موافقت خواهند کرد
  • ترامپ: ما خیلی نزدیک هستیم که با هواپیماهای ایرانی/ هواپیماهای ایرانی بسیار خوب ، سریع و کشنده توافق کنیم
  • هشدار انگلیس به شهروندان خود برای سفر در نزدیکی مرز پاکستان هند
  • اتحادیه اروپا پس از ممنوعیت واردات گاز روسیه در پایان
  • استعفای نخست وزیر رومانی پس از شکست انتخابات ریاست جمهوری
  • مقام اتحادیه اروپا: کمک های نظامی اوکراین باید دو برابر شود
  • پلیس انگلیس یک گزارش مرموز از بسیاری از دستگیری های ایرانی در موضوع امنیتی است
  • رمان نیوزویک برای تأثیر ترامپ در نتایج انتخابات استرالیا
  • اعلام وضعیت اضطراری در شهر روسیه نووروسک
  • وزیر امور خارجه اوکراین و معاون وزیر ترامپ گفتگوی تلفنی است
  • معاون ترامپ: جنگ اوکراین در آینده نزدیک به پایان نمی رسد
  • مدودف: اوکراین باید ثروت ملی تجهیزات نظامی را بپردازد
  • واشنگتن: ایالات متحده آماده امضای قرارداد فلزی با اوکراین است
  • بلومبرگ: پوتین در نظر گرفته می شود که به چهار منطقه اوکراینی به روسیه می پیوندد به عنوان شرط هرگونه توافق صلح
  • پنج راه حل برای بحران در شبکه برق در اتحادیه اروپا
  • ماکرون: در روزهای آینده ، فشار به روسیه افزایش می یابد
  • مجله وال استریت ادعا می کند: جنبش های نظامی روسیه اروپا را در معرض خطر قرار داده است
  • تمرکز گراسی بر تمایل آژانس بین المللی انرژی اتمی برای کمک به روند مذاکره کشورهای اتحادیه ایران

آژانس خبری اروپا به انعکاس اخبار روز اروپا در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می پردازد.

Category

  • اخبار
  • دسته‌بندی نشده

Follow Us

  • About
  • Shop
  • Forum
  • Contact

Copyright © 2022 by europena.ir

No Result
View All Result
  • اخبار اروپا
  • sitemap

Copyright © 2022 by europena.ir

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In