وضعیت اضطراری آب و هوایی بدین معناست که شرایط آنقدر حاد است که «ممکن است افراد سالم و آسیب پذیر دچار بیماری و یا تلف شوند». اعلام هشدار قرمز همچنین این معنا را میدهد که اختلالات گستردهای در خدمات بهداشتی، مدارس و حتی نیروگاههای هستهای ایجاد خواهد شد.
طبق آمارهای منتشر شده، تابستان سال جاری همچنین داغ ترین تابستان در انگلیس دستکم از سال ۱۸۸۴ بوده است.
آنها هشدار دادهاند که اگر این کشور تدابیر لازم را در پیش نگیرد، هزاران شهروند با خطر مرگ روبرو خواهند شد و به زیرساختها خسارت های گسترده ای وارد خواهد آمد. دانشمندان و سیاستمداران، این وضعیت اضطراری را به طور مستقیم با تغییرات اقلیمی مرتبط میدانند.
دانشمندان میگویند که انگلیس دیگر یک کشور سردسیر نیست و باید خود را برای مواجهه با تشدید گرمای هوا در سالهای آینده وفق دهد.
به گزارش روز پنجشنبه آژانس خبری اروپا از خبرگزاری بلومبرگ، متوسط دما از ژوئن تا اوت سال جاری (تیر – مرداد) ۰.۴ درجه سانتیگراد بالاتر از گرمترین تابستان قبلی در سال ۲۰۲۱ بود، در حالی که دمای هوا در ماه گذشته ۰.۸ درجه سانتیگراد بیش از گرمترین اوت در سال ۲۰۱۸ سنجیده شد.
گرمایش جهانی، باعث رویدادهایی چون خشکسالی و امواج گرما می شود که هر دو اروپا را در تابستان سال جاری به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
در این میان، آمریکای شمالی نیز یکی از گرمترین تابستان ها را تجربه کرده است.
تغییرات آب و هوایی به افزایش تقریبی ۱.۱ درجه سانتیگراد دمای جهانی از زمان قبل از صنعتی شدن منجر شده است.
براساس این گزارش، اسپانیا و فرانسه در سال جاری صحنه وقوع بدترین آتش سوزی ها طی دهه ها بوده اند و رکورد دمای بالا در چند نقطه در غرب اروپا شکسته شده است.