• ورود
No Result
View All Result
آژانس خبری اروپا
  • اخبار اروپا
  • sitemap
  • اخبار اروپا
  • sitemap
No Result
View All Result
آژانس خبری اروپا
No Result
View All Result
صفحه اصلی اخبار

۵ میلیون قربانی در جهان؛ میراث شوم ملکه از جنگ و کودتا

پیتر استانو توسط پیتر استانو
مارس 15, 2024
in اخبار
0
وتوی انتقال تکنولوژی به چین از سوی نخست وزیر ایتالیا
وتوی انتقال تکنولوژی به چین از سوی نخست وزیر ایتالیا

تاکید اتحادیه اروپا به حمایت نظامی از گرجستان و مولداوی در شرایط جنگی اوکراین
تاکید اتحادیه اروپا به حمایت نظامی از گرجستان و مولداوی در شرایط جنگی اوکراین

کرملین: در مورد اهمیت ذخایر غلات اوکراین نباید اغراق کرد
کرملین: در مورد اهمیت ذخایر غلات اوکراین نباید اغراق کرد

به گفته پسکوف، این بحران ناشی از زنجیره‌ای از رویدادها و اقدامات نامناسب دولت‌ها در سراسر جهان است.

روایت رسانه‌های غربی از قطع فعالیت دوربین‌های فراپادمانی آژانس در ایران


بعد از روی کار آمدن انقلاب اسلامی ایران در بهمن ماه ۱۳۵۷ نیز با تحریک و تطمیع صدام حسین، جنگی تمام عیار را علیه ایران به راه انداختند که ۸ سال طول کشید و در ادامه آن، سیلی از تحریم را روانه ایران کردند.

اکنون نیز باوجود اینکه بار بحران انرژی و پیامدهای اقتصادی ناشی از بحران اوکراین بر دوش انگلیس سنگینی می‌کند، همچنان لندن در کنار واشنگتن، کارزار فشار حداکثری را علیه ایران اجرا می‌کند؛ کارزاری که از مدت‌ها پیش نشانه‌های شکست آن آشکار شد و مقام‌های غربی بارها به ناکامی ابزار تحریم اذعان و اعتراف کرده‌اند.



منبع خبر

۵ میلیون قربانی در جهان؛ میراث شوم ملکه از جنگ و کودتا


بخشی از این میراث شوم را می‌توان در کتاب «کار کار انگلیسی‌هاست، چرا ایران به ما بی‌اعتماد است؟» به قلم «جک استراو» وزیر امور خارجه اسبق انگلیس خواندوزیر امور خارجه اسبق آمریکا به حمایت انگلیس از صدام در حمله به ایران اعتراف کرده است. او به همسنجی و مقایسه جنگ جهانی دوم و جنگ تحمیلی ۸ ساله عراق با ایران می‌پردازد و تاکید می‌کند که جنگ جهانی دوم، ۷۰ سال پیش در سه نسل قبل آغاز شد. معدود بازمانده‌های جنگ الان بیش از ۹۰ سال سن دارند.

دولت بریتانیا با حمایت ملکه، بسیاری از استقلال‌طلبان را زندانی و شکنجه کرد و برخی نیز جان باختند. کنیا در دسامبر ۱۹۶۳(آذرماه ۱۳۴۲) اعلام استقلال کرد و به این ترتیب دوران «بریتانیای استعمارگر» به‌پایان رسید.

 

مساحت نواحی مستعمره تحت حکومت بریتانیا در سال ۱۹۲۲ به بیش از ۳۳ میلیون کیلومتر مربع و جمعیت امپراتوری نیز به بیش از ۴۵۰ میلیون نفر می‌رسیدپرونده قطور استعمارگر کبیر

مردم بریتانیا با اینکه کشورشان بزرگترین استعمارگر تاریخ لقب گرفته است، علاقه عجیبی دارند تا همچنان از عبارت «بریتانیای کبیر» استفاده کنند؛ این در حالی است که انگلیس امروز با بریتانیای کبیر قرن ۱۹ تفاوت‌های فاحشی دارد. پادشاهی بریتانیای کبیر که بنیان آن از قرن ۱۵ میلادی گذاشته شد، تا قرن بیستم ادامه داشت. مساحت نواحی مستعمره تحت حکومت بریتانیا در سال ۱۹۲۲ به بیش از ۳۳ میلیون کیلومتر مربع و جمعیت امپراتوری نیز به بیش از ۴۵۰ میلیون نفر می‌رسید.


اما تسلط مطلق اقتصادی و نظامی انگلیس، در پی رشد قدرت‌های منطقه‌ای در اروپا مانند آلمان و قدرت‌های فرامنطقه‌ای مانند آمریکا، به چالش کشیده شد. وقوع ۲ جنگ جهانی اول و دوم بیشترین زیان‌ها را بر پیکره استعمار انگلیس وارد کرد و این کشور به دلیل این جنگ‌ها، بار مالی فوق‌العاده سنگینی را متحمل شد.

جنگ فالکلند هم از دیگر رویدادهای مهم تاریخی در دوران سلطنت ملکه انگلیس است. در سال ۱۹۸۲ انگلیس و آرژانتین بر سر مالکیت جزایر فالکلند – در جنوب اقیانوس اطلس – وارد جنگ شدند. در این جنگ که در زمان نخست‌وزیری تاچر رخ داد، صدها تن از نیروهای دو طرف کشته شدند و این جزایر از آرژانتین پس گرفته شد.

بخشی از این میراث شوم را می‌توان در کتاب «کار کار انگلیسی‌هاست، چرا ایران به ما بی‌اعتماد است؟» به قلم «جک استراو» وزیر امور خارجه اسبق انگلیس خواند. استراو مجموعه عوامل تاریخی که بسترساز بی‌اعتمادی مقام‌های مردم ایران به انگلیس شده از مسائلی چون حمایت لندن از «سلمان رشدی» نگارنده مرتد کتاب «آیات شیطانی» تا دست داشتن این کشور در کودتای ۲۸ مرداد و حمایت از عراق در جنگ تحمیلی را گردآوری و بررسی کرده است.

 

بریتانیا و ملکه با ایران چه کردند؟

انگلیس در طول جنگ جهانی اول و دوم برای سیطره بر رقبا و پیروی در نبرد، خاک ایران را اشغال و بزرگترین مصیبت‌ها را بر کشورمان تحمیل کرد که «قحطی بزرگ» در جنگ جهانی اول و وضعیتی مشابه آن در جریان جنگ جهانی دوم میراث این تجاوز نظامی بود. اما در زمان ملکه الیزابت دوم، انگلیس و متحدان غربی آن در فضای پساجنگ جهانی دوم همواره در امور سیاسی ایران مداخله می‌کردند که کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ با عنوان عملیات «آژاکس» برجسته‌ترین آن بود.

 

۵ میلیون قربانی در جهان؛ میراث شوم ملکه از جنگ و کودتا

هرچند در انگلیس ادعا می‌شود سلطنت، نهادی تشریفاتی است و پادشاه یا ملکه در امور سیاسی دخالت ندارند اما شواهد عکس آن را به تصویر می‌کشداقدام بعدی انگلیس در این دوره، جنایت علیه مبارزان جنوب یمن بود که با اشغالگری انگلیس در این منطقه می‌جنگیدند. این مبارزان در سال ۱۹۶۳ قیام بزرگی را علیه استعمار انگلیس کلید زدند که ۶ سال به طول انجامید و در نهایت حکومت استعماری انگلیس در جنوب این کشور برچیده شد. اسناد تاریخی نشان می‌دهد نظامیان انگلیسی در طول این سال‌ها شکنجه‌های هولناکی را علیه یمنی‌های اسیر شده به کار می‌گرفتند.


با پایان دوران استعمار، بریتانیای تحت رهبری ملکه الیزابت به نظامی‌گری و تغییر رژیم‌های سیاسی در کشورهای مختلف جهان برآمد تا از این طریق، حکومت‌هایی دست نشانده در آنجا شکل بگیرد. در شکل زیر، گوشه‌ای از جنایت‌هایی که در دوره ملکه الیزابت اتفاق افتاد، نمایش داده می‌شود:

 

هزینه‌های گزاف جنگ باعث شد که لندن کنترل خود بر بیشتر مستعمره‌ها از دست بدهد. به فاصله ۲ سال پس از پایان جنگ دوم جهانی، این کشور مجبور شد به مهم‌ترین مستعمره خود یعنی هندوستان، استقلال بدهد. همراه با هندوستان، بسیاری از مستعمره‌ها در آفریقا، حوزه کارائیب و اقیانوسیه، خلیج فارس و خاورمیانه نیز اعلام استقلال کردند که آخرین مورد آن، بازگشت هنگ کنگ به چین در سال ۱۹۹۷ بوده است.

۵۳ مستعمره از مستعمره‌های سابق امپراطوری پس از استقلال به عضویت اتحادیه کشورهای همسود انگلیس درآمدند. عضویت در این ارگان به منزله اتحاد سیاسی با انگلیس تلقی نمی‌شود. در ۱۶ کشور عضو این اتحادیه الیزابت دوم ملکه انگلیس ریاست تشریفاتی دولت را برعهده دارد.(با مرگ الیزابت دوم ریاست به چالز سوم می‌رسد)

۱۴ سرزمین هنوز به طور مستقیم تحت حاکمیت دولت انگلیس هستند که به آنها «سرزمین‌های فرا دریایی بریتانیا» گفته می‌شود که شاید مهم‌ترین این سرزمین‌ها را بتوان «جزایرمالویناس» نامید که دولت انگلیس آنها را «فالکلند» می‌خواند.

این جزایر به لحاظ تاریخی جزو خاک آرژانتین محسوب می‌شود و بیش از ۱۴ هزار کیلومتر با سرزمین انگلیس فاصله دارد. قلمرو کنونی انگلیس از ۳۳ میلیون کیلومتر مربع درسال ۱۹۲۲ به ۲۴۴ هزار و ۸۲۰ کیلومتر مربع درحال حاضر کاهش یافته است.

۵ میلیون قربانی در جهان؛ میراث شوم ملکه از جنگ و کودتا

زمانی گفته می‌شد که خورشید در سرزمین ملکه غروب نمی‌کند چون از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب، سرزمین‌هایی بود که تحت استعمار بریتانیا قرار داشت؛ نه تنها هند، استرالیا و زلاندنو بلکه کانادا و آمریکا نیز مستعمره بریتانیا بودند. در دوران ۷۰ ساله سلطنت ملکه الیزابت دوم اما قدرت بریتانیا روز به روز کاهش یافت.

با توجه به رخدادهای یادشده و جنگ‌های دیگری که فرصت پرداختن به آن فراهم نیست، در مجموع دست‌کم پنج میلیون نفر قربانی جنگ‌هایی شدند که انگلیس در دوران سلطنت ملکه الیزابت در آن مشارکت کرد.

افزون بر آن، نقش انگلیس در جنگ اول خلیج فارس و جنگ‌های افغانستان، عراق و بحران سوریه نیز قابل کتمان نیست. ضمن اینکه انگلیس در ۷ سال اخیر حمایت مالی و تسلیحاتی از دولت ائتلاف عربستان در جنگ یمن کرده است.

به این ‌ترتیب، امپراطوری انگلستان بر بیش از یک چهارم خشکی‌های کره زمین و یک چهارم جمعیت جهان در آن دوران تسلط داشت. وسعت این امپراتوری به ‌اندازه‌ای بود که گفته می‌شد «آفتاب در بریتانیا غروب نمی‌کند». در مجموع فقط ۲۲ کشور هرگز مورد تهاجم و استعمار انگلیس قرار نگرفته‌اند.

 

هرچند در انگلیس ادعا می‌شود سلطنت، نهادی تشریفاتی است و پادشاه یا ملکه در امور سیاسی دخالت ندارند اما شواهد عکس آن را به تصویر می‌کشد. بحران سوئز نیز که در آن، کانال سوئز به مدت چند ماه بسته شد و ۲ هزار سرباز مصری کشته شدند، دیگر رویداد مهم سلطنت ملکه الیزابت دوم بود.

۵ میلیون قربانی در جهان؛ میراث شوم ملکه از جنگ و کودتا

واژگانی همچون «استعمار» و «استثمار» با نام بریتانیا گره خورده است و در طول تاریخ کمتر کشوری را می توان دید که از گزند استعمارگر پیر در امان بوده باشد. با درگذشت ملکه الیزابت ۹۶ ساله در روزهای اخیر، ضروری به نظر رسید که پرونده بریتانیا در دوران پیش از ملکه و برهه زمامداری وی مورد واکاوی قرار گیرد.

از دیگر اقدامات انگلیس علیه دولت ایران، جدایی بحرین در سال ۱۹۷۱ و انهدام هواپیمای مسافربری ایران بود که پرونده‌هایی که به‌تازگی از طبقه‌بندی محرمانه لندن خارج شده‌اند، نشان می‌دهند دولت مارگارت تاچر نخست‌وزیر سابق انگلیس به سرعت از این جنایت آمریکا حمایت کرده و حتی در پنهان‌کاری آن نیز همکاری داشته است.

دشمنی ملکه و انگلیس با ایران بعد از پایان جنگ در سال ۱۳۶۷ نیز به شیوه دیگری تداوم یافت. آنها گام به گام و همسو با آمریکا، سیلی از تحریم‌ها را روانه جمهوری اسلامی ایران کردند. در صحن شورای امنیت نیز قطعنامه‌های متعددی علیه تهران به تصویب رساندند.

ملکه کودتاها و جنگ‌ها

ملکه الیزابت سال ۱۹۵۲ به قدرت رسید و تا آخرین روز زندگی‌اش بر انگلیسی حکومت کرد که در ده‌ها جنگ داخلی و کودتا نقشی مستقیم داشت. تا پیش از تکیه ملکه الیزابت بر تخت سلطنت، تا حدودی همه مستعمره‌های بریتانیا استقلال یافته بودند اما یکی از کشورهایی که در دوران الیزابت دوم از استعمار بریتانیا رهید، کنیا بود. ناآرامی‌ها و شورش‌های حامیان استقلال در این کشور از سال ۱۹۵۲، همزمان با تاجگذاری ملکه بریتانیا آغاز شد.

۵ میلیون قربانی در جهان؛ میراث شوم ملکه از جنگ و کودتا

Previous Post

مدارس انگلیس زیر فشار تورم بی‌سابقه

Next Post

موضوع اوکراین در دستور مذاکره گوترش و لاوروف در حاشیه نشست مجمع عمومی

پیتر استانو

پیتر استانو

Next Post

موضوع اوکراین در دستور مذاکره گوترش و لاوروف در حاشیه نشست مجمع عمومی

نوشته‌های تازه

  • آژانس خبری روند: پزشکان به جمهوری آذربایجان سفر می کنند
  • دادگاه کیفری بین المللی یک حمله الکترونیکی پیچیده و هدفمند به این موسسه را اعلام کرد
  • وی به سیاست خارجی اروپا به ایروان سفر کرد و از صلح و اصلاحات دموکراتیک در ارمنستان حمایت کرد
  • اعتراضات موقت در صربستان به خشونت وارد شده است
  • شهری: عضویت اوکراین در ناتو منجر به آغاز جنگ جهانی سوم می شود
  • بازتاب "شهدای مرجع" در AFP
  • اتحادیه اروپا نتوانست تحریم های جدیدی را علیه روسیه اتخاذ کند
  • فرانسه حملات مهاجران صهیونیستی به فلسطینی ها را محکوم کرد
  • به رسمیت شناختن وزیر دفاع فرانسه: ما به هواپیماهای بدون سرنشین ایران کمک کردیم
  • عادی سازی روابط روسیه به حالت تعلیق در آمده است
  • وزیر امور خارجه ایتالیا خواستار از سرگیری مذاکرات هسته ای در ایالات متحده شد
  • رژیم صهیونیستی به قطر ، ایتالیا ، کانادا و یونان حمله کرد.
  • پولیتیکو: سیاست تهاجمی ترامپ علیه اروپا عواقب طولانی خواهد داشت
  • بیش از سه هزار شهروند روسی مجاز به بازگشت از امارات متحده عربی نیستند
  • یک دقیقه سکوت در مسکو به افتخار شهدای حملات صهیونیستی به فیلم ایران +
  • دیپلمات روسی: مسکو کاملاً از موقعیت تهران پشتیبانی می کند
  • ایران: تبانی آمریکا در حملات تروریستی رژیم اسرائیل شکی نیست
  • ناخالص: ما از نزدیک وضعیت ایران را مشاهده می کنیم
  • نماینده ایالات متحده در ناتو: حمله هواپیماهای بدون سرنشین در اوکراین شجاع اما غیر ضروری بود
  • اوکراین و روسیه این بار زندانیان بیمار و زخمی را رد و بدل کردند
  • روسیه: بدون صلح واقعی با اوکراین ، جنگ هسته ای رخ می دهد
  • آژانس های اطلاعاتی انگلیس با سیا برای شکنجه حملات 9 سپتامبر
  • بسته شدن فرودگاه های مسکو پس از حمله هواپیماهای بدون سرنشین اوکراین
  • The Guardian: حملات اسرائیلی به مدارس غزه عمدی است
  • لهستان ، رومانی و لیتوانی: جناح شرقی ناتو از عضویت اوکراین در این اتحاد نظامی پشتیبانی می کند
  • گفتگوی تلفنی وزرای روسیه و ایالات متحده قبل از مذاکرات استانبول
  • Sandy Times: مردم روسیه از اقتصاد جنگ راضی هستند
  • NBC: کره شمالی هزاران سرباز را به روسیه برای “ایجاد ترور در اوکراین” فرستاده است
  • ترامپ از توصیف پوتین به عنوان مانعی برای صلح در اوکراین خودداری کرد
  • اسپانیا ساخت و سازهای جدید صهیونیستی در کرانه باختری را به شدت محکوم کرده است
  • مقام سوئیسی: نقض صادرات اسلحه به اوکراین محاکمه می شود
  • وزرای خارجی آمریکا و آلمانی ها در مورد جنگ ایران ، چین و اوکراین صحبت می کنند
  • آلمان 5 میلیارد یورو ، کمک های نظامی اوکراین است
  • تمرکز ایران و تورکی در گسترش دامنه همکاری های اقتصادی و تجاری
  • صدراعظم آلمان: جنگ اوکراین ادامه دارد
  • اعتراض کشاورزان فرانسوی در مقابل پارلمان کشور جمع شد
  • ظهور ارتش آلمان برای گسترش توانایی های جنگ
  • ما در برابر حملات روسی ساکت هستیم. رویکرد ترامپ نتوانست جنگ اوکراین را کنترل کند
  • هزاران اعتراض در سوئد و فرانسه علیه اقدامات و حملات اسرائیل به غزه
  • فنلاند ادعا می کند که این هواپیمای نظامی روسیه فضای هوایی را نقض می کند
  • واکنش کرملین به احتمال لغو رای مجارستان در اتحادیه اروپا
  • وزیر دفاع ایتالیا: حرکت نتانیاهو برای کشتن هزاران فلسطینی بی گناه اشتباه است.
  • ایران: یک کارگروه ویژه برای حل مشکل کاهش آب دریای خزر
  • رسانه های آمریکایی: ترامپ معتقد است که روسیه در جنگ پیروز می شود
  • مدودف: گفتگوی پوتین و ترامپ در مورد بحران اوکراین نقش تعیین کننده ای ایفا می کند
  • لاوروف: روسیه به دنبال حل و فصل درگیری عادلانه اوکراینی است
  • روسیه فعالیت عفو بین الملل را ممنوع اعلام کرده است
  • کیف ادعا می کند بزرگترین حمله هواپیماهای بدون سرنشین در روسیه علیه زمینه های مختلف اوکراین
  • وی با دستگیری منطقه دیگری در دونتسک به تقویت ارتش روسیه ادامه داد
  • رئیس شورای اروپا: آتش بس و قطع خشونت در غزه ضروری است
  • استعفا موقت
  • ماکرون خواستار مواضع “منسجم” در کشورهای اروپایی به سمت غزه و اوکراین شد
  • روبیو: کشورهای ناتو با تخصیص 2 ٪ از هزینه های دفاعی موافقت خواهند کرد
  • ترامپ: ما خیلی نزدیک هستیم که با هواپیماهای ایرانی/ هواپیماهای ایرانی بسیار خوب ، سریع و کشنده توافق کنیم
  • هشدار انگلیس به شهروندان خود برای سفر در نزدیکی مرز پاکستان هند
  • اتحادیه اروپا پس از ممنوعیت واردات گاز روسیه در پایان
  • استعفای نخست وزیر رومانی پس از شکست انتخابات ریاست جمهوری
  • مقام اتحادیه اروپا: کمک های نظامی اوکراین باید دو برابر شود
  • پلیس انگلیس یک گزارش مرموز از بسیاری از دستگیری های ایرانی در موضوع امنیتی است
  • رمان نیوزویک برای تأثیر ترامپ در نتایج انتخابات استرالیا
  • اعلام وضعیت اضطراری در شهر روسیه نووروسک
  • وزیر امور خارجه اوکراین و معاون وزیر ترامپ گفتگوی تلفنی است
  • معاون ترامپ: جنگ اوکراین در آینده نزدیک به پایان نمی رسد
  • مدودف: اوکراین باید ثروت ملی تجهیزات نظامی را بپردازد
  • واشنگتن: ایالات متحده آماده امضای قرارداد فلزی با اوکراین است
  • بلومبرگ: پوتین در نظر گرفته می شود که به چهار منطقه اوکراینی به روسیه می پیوندد به عنوان شرط هرگونه توافق صلح
  • پنج راه حل برای بحران در شبکه برق در اتحادیه اروپا
  • ماکرون: در روزهای آینده ، فشار به روسیه افزایش می یابد
  • مجله وال استریت ادعا می کند: جنبش های نظامی روسیه اروپا را در معرض خطر قرار داده است
  • تمرکز گراسی بر تمایل آژانس بین المللی انرژی اتمی برای کمک به روند مذاکره کشورهای اتحادیه ایران

آژانس خبری اروپا به انعکاس اخبار روز اروپا در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می پردازد.

Category

  • اخبار
  • دسته‌بندی نشده

Follow Us

  • About
  • Shop
  • Forum
  • Contact

Copyright © 2022 by europena.ir

No Result
View All Result
  • اخبار اروپا
  • sitemap

Copyright © 2022 by europena.ir

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In