• ورود
No Result
View All Result
آژانس خبری اروپا
  • اخبار اروپا
  • sitemap
  • اخبار اروپا
  • sitemap
No Result
View All Result
آژانس خبری اروپا
No Result
View All Result
صفحه اصلی اخبار

انشقاق غرب – ایرنا

پیتر استانو توسط پیتر استانو
مارس 27, 2024
in اخبار
0
وتوی انتقال تکنولوژی به چین از سوی نخست وزیر ایتالیا
وتوی انتقال تکنولوژی به چین از سوی نخست وزیر ایتالیا

تاکید اتحادیه اروپا به حمایت نظامی از گرجستان و مولداوی در شرایط جنگی اوکراین
تاکید اتحادیه اروپا به حمایت نظامی از گرجستان و مولداوی در شرایط جنگی اوکراین

کرملین: در مورد اهمیت ذخایر غلات اوکراین نباید اغراق کرد
کرملین: در مورد اهمیت ذخایر غلات اوکراین نباید اغراق کرد

به گفته پسکوف، این بحران ناشی از زنجیره‌ای از رویدادها و اقدامات نامناسب دولت‌ها در سراسر جهان است.

روایت رسانه‌های غربی از قطع فعالیت دوربین‌های فراپادمانی آژانس در ایران

نوربرت روتگن یکی از نماینده‌های اپوزیسیون در بوندستاگ در این باره معتقد است: «با سفر به چین، آقای صدراعظم در حال دنبال کردن سیاست‌ خارجی‌ای است که منجر به از بین رفتن اعتماد شرکای نزدیک آلمان خواهد شد.»

بررسی رسانه های اصلی آلمان نشان می دهند که شولتز با شرکای ائتلافی خود از جمله وزیران اقتصاد و امور خارجه – هر دو از اعضای حزب سبز- بر سر نحوه برخورد با چین اختلاف داشته است. به ویژه “جوزپ بورل” دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در سخنرانی اخیر خود در جمع سفرای اتحادیه اروپا در مخالفت با اقدام صدراعظم آلمان گفته بود که اتکای اقتصادی به چین و روسیه دیگر قابل دوام نیست.

راشا تودی نیز چند روز قبل در گزارشی با عنوان “شولتز در سفر به پکن واقعا به دنبال چیست؟ “، آن را به حسن نیت برلین نسبت به پکن ارزیابی کرد و در عین حال به شکست اهداف غرب در این سفر پرداخت و نوشت:قدرت‌های غربی باید لفاظی‌ها و سیاست‌های خود را در مورد چین هماهنگ کنند تا از موضع قدرت به میز مذاکره بیایند.

به اعتقاد آنهااگرچه شولتز در زمان حضور در پکن مسائل دشواری را از جمله محکومیت حمله روسیه به اوکراین، نقض حقوق بشر در چین، تشدید تنش در تنگه تایوان، اعمال ناعادلانه اقتصادی و اجبار اقتصادی سایر کشورها از جمله لیتوانی به عنوان عضو اتحادیه اروپا را مطرح کرد، اما رویکرد او باعث گل آلود شدن سیاست های آلمان و اتحادیه اروپا در ارتباط با چین شد.

اما خود شولتز چنین استدلال می کند که آلمان و سایرین نمی توانند از تعامل با چین خودداری کنند. وی در این ارتباط معتقد است، جدایی “پاسخ اشتباهی” است. اما جدایی کامل از چین پیشنهادی نیست که به طور جدی روی میز باشد. ادغام چین با آلمان و اقتصاد جهانی بسیار گسترده است و از بین بردن آن اقدامی بسیار پیچیده و مضر خواهد بود.

با این وجود اگرچه آمریکا این اقدام شولتز را توهینی به خود تلقی کرد اما شدیدترین حملات علیه شولتز در خود آلمان حتی در درون ائتلاف حاکم به ویژه «ستون پنجم» و عوامل نفوذ واشنگتن در رهبری حزب در بوندستاگ و در دفاتر تحریریه «رسانه‌های با کیفیت» آلمان بود. چون آنها حتی قبل از آغاز دیدار صدراعظم با شی آن را با ادبیاتی خشن به‌ شدت محکوم کرده بودند.

با این همه تحلیلگران غربی و حتی در شرق معتقدند که سفر اخیر صدر اعظم آلمان به چین و نتایجی که از این سفر برای کشور خود گرفته است، نشانه چیزی جز انشقاق در بلوک غرب نیست که همواره تلاش می کند با مشی ایدئولوژیک منافع رقبای خود از جمله چین، روسیه، ایران را انکار و با اعمال تحریم های ظالمانه آنها را منزوی کند.

انشقاق غرب

تغییر جایگاه ابرقدرتی آمریکا در سال ۱۳۹۹ در سخنان ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز آشکار بود چون او گفته بود که “آمریکا از تغییرات در دنیا مستثنی نیست و دوره هیمنه کشورهای بزرگ بر دنیا به سر آمده است، چون چین و آلمان به سمت قدرت بزرگ بودن از حیث تاثیرات سیاسی و اقتصادی حرکت می کنند و کشورهایی مانند برزیل و آفریقای جنوبی نیز در حال تقویت موقعیت خود هستند و می روند که موقعیت آمریکا را تهدید کنند.



منبع خبر

این همه در حالی است که رهبران آمریکا همچنان بر طبل مخالفت با تعامل با چین می کوبند، تا جایی که “کوین مک کارتی” از رهبران جمهوریخواه این کشور با بیان اینکه در صورت انتخاب شدن به عنوان رئیس مجلس، کمیته ضد چین را تشکیل می دهد، گفت : دولت بایدن مقابل پکن ایستادگی کافی نمی‌کند.

در شرایطی که اروپا در پی جنگ اوکراین همچنان در تلاش است تا وابستگی خود دست‌ کم در حوزه انرژی را به روسیه به صفر برساند، چرخش این‌ چنین آشکار آلمان به‌ عنوان قدرت برتر اقتصادی اروپا به سمت پکن می‌تواند به «اتحاد شکننده» اروپایی‌ها خدشه وارد کند.

در راس این منتقدان اندیشکده آمریکایی “فارین پلیسی” قرار داشت که با متهم کردن شولتز به “تضعیف وحدت غرب در قبال چین” نوشت: “رویکرد صدر اعظم آلمان نسبت به چین به تنهایی شرکای داخلی، اتحادیه اروپا و بین المللی را از خود دور کرده است. “

صدراعظم آلمان این تصور قوی را به جای گذاشت که اولویت او تقویت روابط اقتصادی آلمان با چین در زمانی است که دیگر رهبران اروپایی و شرکای ائتلافی اش در برلین در جهت مخالف حرکت می کنند.

او در دسامبر (شهریور) گذشته نیز در یک سخنرانی که دستور کار دولت اش را ترسیم می کرد، گفت:”ما باید سیاست چین خود را بر چینی که در واقعیت می یابیم استوار کنیم” و قول داد که “منافع آلمان و اروپا” را با اعتماد به نفس دنبال می کند. “

ظاهرا این سخن تند خطاب به کشورهای غربی برای کل بلوک غرب گران تمام شد و بیشتر رهبران غربی و رسانه های آنها با تفسیر این جمله رهبر چین آن را ضربه ای به همبستگی غرب ارزیابی کردند.

این در حالی است که حتی وزیر خارجه کابینه اولاف شولتز یعنی “آنالنا بائربوک” هم با اذعان بر اینکه «نمی‌توانیم به کشوری وابسته باشیم که ارزش‌های مشترکی با آن نداریم»، تصریح کرده که این موضوع ریسک «باج‌خواهی سیاسی» را افزایش می‌دهد.

شولتز خود در مقاله ای در نشریه ” فرانکفورتر آلگماینه ” چنین استدلال کرد که اکنون زمان آن رسیده است که پس از ۳ سال وقفه به دلیل همه گیری کرونا با تغییراتی که در چین ایجاد شد، رویکردها نسبت به آن کشور نیز تغییر کند و باید مستقیماً با رهبر آن وارد گفت وگو شد چون تثبیت شی جین پینگ رهبر این کشور در راس قدرت تا حد زیادی موجب نگرانی غرب به ویژه آمریکا شد، زیرا شی نه‌ تنها توانست موقعیت خود را در رأس امور تقویت کند، بلکه موفق شد حزب خود را در برابر نفوذ سیاسی غرب کنترل و دستگاه دولتی را در مقابل حملات نظامی ‌یا اقتصادی امریکا و متحدان آن آماده جنگ کند.

این دسته از رسانه های غربی به ویژه آمریکایی در جریان سفر چهارم نوامبر (۱۳ آبان ۱۴۰۱) “اولاف شولتز” به پکن بیشتر بر انتقاد شدید چین نسبت به سیاست خارجی دولت آلمان متمرکز شدند که گفته بود:”رهبران سیاسی باید خونسردی و آرامشی داشته باشند تا چیزهایی را که نمی توانند تغییر دهند، بپذیرند و برای چیزهایی که می توانند تغییر دهند نیز شهامت داشته باشند و البته دانش و بینشی هم داشته باشند تا بین این دو حالت نیز تمیز قائل شوند. “

در همین حال رهبر چین در دیدار با شولتز به‌ صراحت گفت، آلمان باید به مدرن‌سازی چین با روش چینی احترام بگذارد و آن را در روابط متقابل مد نظر قرار دهد، زیرا پکن بر روی منافع اصلی خود کار می‌کند. چیزهایی که با فشار خارجی قابل تغییر نیستند.

در این تحلیل آمده است: “اگرچه تعامل دیپلماتیک با چین بسیار مهم است، به ویژه در شرایطی که دولت‌های غربی روابط متشنج با این کشور را دنبال می‌کنند، اما با وجود اینکه جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا و دیگر رهبران جهان از نشست گروه ۲۰ در بالی اندونزی به‌ عنوان بستری برای تعامل دو جانبه با شی استفاده کردند، اما صدراعظم آلمان به دنبال پیشروی از این گروه بود. “

پس باید اذعان کرد که تلاش های یکجانبه غرب به ویژه آمریکا برای منزوی کردن کشورهای شرقی تاکنون نتیجه ای جز انزوای خود آمریکا برای تقویت تعاملات با شرق نداشته است، تا جایی که اندیشکده فارین پالیسی ۴ آذر ۱۴۰۰ بعد از نشست بین المللی گفت وگوهای امنیتی هالفکس در کانادا با ۱۷ دیپلمات بلندپایه اروپایی و استرالیا درباره جایگاه آمریکا در میان متحدان غربی اش گفت وگو کرد و به این نتیجه رسیده بود که آنها به توانایی آمریکا در مواجهه غرب با چین به عنوان ابرقدرت جدید شک دارند.

حتی یکی از تحلیلگران چینی در نشریه گلوبال تایمز این کشور نوشت : ” شولتز به صراحت اعلام کرد که آلمان هیچ قصدی برای پیروی از مسیر قدیمی «ائتلاف» ندارد و چین را نمی توان منزوی کرد. “

با این حال و به رغم هشدارهای متحدان اروپایی، صدراعظم تنها چند روز قبل از این سفر مجوز مشارکت شرکت چینی‌ کوسکو(cosco) در پایانه‌حمل و نقل بندر هامبورگ (شمال) را صادر کرد و در این خصوص واشنگتن فشار زیادی به برلین وارد کرد تا سهم چینی‌ها از مرز معینی تجاوز نکند.

تحلیلگران فارین پالیسی معتقدند که سفر اولین رئیس دولت از یک کشور اتحادیه اروپا به چین ضربه‌ ای شدید از سوی شولتز به آمریکا تلقی می‌شود، مشخص نیست که آیا طرف آلمانی از سر حماقت آمریکا را خشمگین کرد یا اینکه با سفر به پکن در این برهه از زمان آگاهانه سیگنالی به واشنگتن می‌دهد مبنی بر اینکه آلمان و اقتصاد آن این بار و در صورت تحریم‌های انتحاری جدید علیه چین در کنار رهبر آمریکا نخواهد ایستاد. “

شواهد نشان می دهد که این سفر بدون هماهنگی قبلی برلین با واشنگتن انجام شده است و واکنش های آمریکا خود گویای این امر بود چون هدف راهبردی آمریکا در چند سال خیر مهار سیاسی چین و تخریب توسعه اقتصادی و اجتماعی آن به‌ منظور ایجاد ناآرامی‌های داخلی سیاسی و دامن زدن به آن و مشکل آفرینی برای این قدرت نوظهور در حوزه دریای جنوبی چین به‌ منظور ایجاد شکاف در رهبری پکن در منطقه و جهان است.

انشقاق غرب

Previous Post

اکونومیست: تلفات زمستان سخت اروپا بیش از جنگ اوکراین است

Next Post

سرخک و سویه ایمنی‌گریز کرونا؛ دو ویروس با تهدیدی در ابعاد جهانی

پیتر استانو

پیتر استانو

Next Post

سرخک و سویه ایمنی‌گریز کرونا؛ دو ویروس با تهدیدی در ابعاد جهانی

نوشته‌های تازه

  • آژانس خبری روند: پزشکان به جمهوری آذربایجان سفر می کنند
  • دادگاه کیفری بین المللی یک حمله الکترونیکی پیچیده و هدفمند به این موسسه را اعلام کرد
  • وی به سیاست خارجی اروپا به ایروان سفر کرد و از صلح و اصلاحات دموکراتیک در ارمنستان حمایت کرد
  • اعتراضات موقت در صربستان به خشونت وارد شده است
  • شهری: عضویت اوکراین در ناتو منجر به آغاز جنگ جهانی سوم می شود
  • بازتاب "شهدای مرجع" در AFP
  • اتحادیه اروپا نتوانست تحریم های جدیدی را علیه روسیه اتخاذ کند
  • فرانسه حملات مهاجران صهیونیستی به فلسطینی ها را محکوم کرد
  • به رسمیت شناختن وزیر دفاع فرانسه: ما به هواپیماهای بدون سرنشین ایران کمک کردیم
  • عادی سازی روابط روسیه به حالت تعلیق در آمده است
  • وزیر امور خارجه ایتالیا خواستار از سرگیری مذاکرات هسته ای در ایالات متحده شد
  • رژیم صهیونیستی به قطر ، ایتالیا ، کانادا و یونان حمله کرد.
  • پولیتیکو: سیاست تهاجمی ترامپ علیه اروپا عواقب طولانی خواهد داشت
  • بیش از سه هزار شهروند روسی مجاز به بازگشت از امارات متحده عربی نیستند
  • یک دقیقه سکوت در مسکو به افتخار شهدای حملات صهیونیستی به فیلم ایران +
  • دیپلمات روسی: مسکو کاملاً از موقعیت تهران پشتیبانی می کند
  • ایران: تبانی آمریکا در حملات تروریستی رژیم اسرائیل شکی نیست
  • ناخالص: ما از نزدیک وضعیت ایران را مشاهده می کنیم
  • نماینده ایالات متحده در ناتو: حمله هواپیماهای بدون سرنشین در اوکراین شجاع اما غیر ضروری بود
  • اوکراین و روسیه این بار زندانیان بیمار و زخمی را رد و بدل کردند
  • روسیه: بدون صلح واقعی با اوکراین ، جنگ هسته ای رخ می دهد
  • آژانس های اطلاعاتی انگلیس با سیا برای شکنجه حملات 9 سپتامبر
  • بسته شدن فرودگاه های مسکو پس از حمله هواپیماهای بدون سرنشین اوکراین
  • The Guardian: حملات اسرائیلی به مدارس غزه عمدی است
  • لهستان ، رومانی و لیتوانی: جناح شرقی ناتو از عضویت اوکراین در این اتحاد نظامی پشتیبانی می کند
  • گفتگوی تلفنی وزرای روسیه و ایالات متحده قبل از مذاکرات استانبول
  • Sandy Times: مردم روسیه از اقتصاد جنگ راضی هستند
  • NBC: کره شمالی هزاران سرباز را به روسیه برای “ایجاد ترور در اوکراین” فرستاده است
  • ترامپ از توصیف پوتین به عنوان مانعی برای صلح در اوکراین خودداری کرد
  • اسپانیا ساخت و سازهای جدید صهیونیستی در کرانه باختری را به شدت محکوم کرده است
  • مقام سوئیسی: نقض صادرات اسلحه به اوکراین محاکمه می شود
  • وزرای خارجی آمریکا و آلمانی ها در مورد جنگ ایران ، چین و اوکراین صحبت می کنند
  • آلمان 5 میلیارد یورو ، کمک های نظامی اوکراین است
  • تمرکز ایران و تورکی در گسترش دامنه همکاری های اقتصادی و تجاری
  • صدراعظم آلمان: جنگ اوکراین ادامه دارد
  • اعتراض کشاورزان فرانسوی در مقابل پارلمان کشور جمع شد
  • ظهور ارتش آلمان برای گسترش توانایی های جنگ
  • ما در برابر حملات روسی ساکت هستیم. رویکرد ترامپ نتوانست جنگ اوکراین را کنترل کند
  • هزاران اعتراض در سوئد و فرانسه علیه اقدامات و حملات اسرائیل به غزه
  • فنلاند ادعا می کند که این هواپیمای نظامی روسیه فضای هوایی را نقض می کند
  • واکنش کرملین به احتمال لغو رای مجارستان در اتحادیه اروپا
  • وزیر دفاع ایتالیا: حرکت نتانیاهو برای کشتن هزاران فلسطینی بی گناه اشتباه است.
  • ایران: یک کارگروه ویژه برای حل مشکل کاهش آب دریای خزر
  • رسانه های آمریکایی: ترامپ معتقد است که روسیه در جنگ پیروز می شود
  • مدودف: گفتگوی پوتین و ترامپ در مورد بحران اوکراین نقش تعیین کننده ای ایفا می کند
  • لاوروف: روسیه به دنبال حل و فصل درگیری عادلانه اوکراینی است
  • روسیه فعالیت عفو بین الملل را ممنوع اعلام کرده است
  • کیف ادعا می کند بزرگترین حمله هواپیماهای بدون سرنشین در روسیه علیه زمینه های مختلف اوکراین
  • وی با دستگیری منطقه دیگری در دونتسک به تقویت ارتش روسیه ادامه داد
  • رئیس شورای اروپا: آتش بس و قطع خشونت در غزه ضروری است
  • استعفا موقت
  • ماکرون خواستار مواضع “منسجم” در کشورهای اروپایی به سمت غزه و اوکراین شد
  • روبیو: کشورهای ناتو با تخصیص 2 ٪ از هزینه های دفاعی موافقت خواهند کرد
  • ترامپ: ما خیلی نزدیک هستیم که با هواپیماهای ایرانی/ هواپیماهای ایرانی بسیار خوب ، سریع و کشنده توافق کنیم
  • هشدار انگلیس به شهروندان خود برای سفر در نزدیکی مرز پاکستان هند
  • اتحادیه اروپا پس از ممنوعیت واردات گاز روسیه در پایان
  • استعفای نخست وزیر رومانی پس از شکست انتخابات ریاست جمهوری
  • مقام اتحادیه اروپا: کمک های نظامی اوکراین باید دو برابر شود
  • پلیس انگلیس یک گزارش مرموز از بسیاری از دستگیری های ایرانی در موضوع امنیتی است
  • رمان نیوزویک برای تأثیر ترامپ در نتایج انتخابات استرالیا
  • اعلام وضعیت اضطراری در شهر روسیه نووروسک
  • وزیر امور خارجه اوکراین و معاون وزیر ترامپ گفتگوی تلفنی است
  • معاون ترامپ: جنگ اوکراین در آینده نزدیک به پایان نمی رسد
  • مدودف: اوکراین باید ثروت ملی تجهیزات نظامی را بپردازد
  • واشنگتن: ایالات متحده آماده امضای قرارداد فلزی با اوکراین است
  • بلومبرگ: پوتین در نظر گرفته می شود که به چهار منطقه اوکراینی به روسیه می پیوندد به عنوان شرط هرگونه توافق صلح
  • پنج راه حل برای بحران در شبکه برق در اتحادیه اروپا
  • ماکرون: در روزهای آینده ، فشار به روسیه افزایش می یابد
  • مجله وال استریت ادعا می کند: جنبش های نظامی روسیه اروپا را در معرض خطر قرار داده است
  • تمرکز گراسی بر تمایل آژانس بین المللی انرژی اتمی برای کمک به روند مذاکره کشورهای اتحادیه ایران

آژانس خبری اروپا به انعکاس اخبار روز اروپا در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می پردازد.

Category

  • اخبار
  • دسته‌بندی نشده

Follow Us

  • About
  • Shop
  • Forum
  • Contact

Copyright © 2022 by europena.ir

No Result
View All Result
  • اخبار اروپا
  • sitemap

Copyright © 2022 by europena.ir

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In